Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS ELŐÉTELEK 10.

2019.08.12

ELŐÉTELEK

TEJFÖLÖS POGÁCSA
Hozzávalók:
fél kg liszt, 15 dkg margarin, 2 dkg élesztő, 2 dl tejföl, só, 1 tojássárgája

Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben 2 dkg cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal jól elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgát, élesztőt, tejfölt, sót és a szükséges langyos tejet.
Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának.
Két órát pihentetjük.
Úgy járunk el vele, mint a túros pogácsával.

TENGERPARTI ELŐÉTEL
(ELEFÁNTCSONTPART)
Hozzávalók:
1 Papaya vagy sárgadinnye 6 felé vágva, 1 ek citromlé, bors, só

Elkészítése:
Vágjuk ki a Papayából a belsejét és vágjuk szeletekre.
Locsoljuk meg citromlével, szórjuk be borssal, sóval.
Hűtve tálaljuk.

TIROLI GOMBÓC
Hozzávalók:
Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg

Elkészítése:
Negyed kiló lisztet 4 tojás sárgájával, 4 dl tejföllel és pici sóval jól kikeverünk.
Azután beletesszük a 4 tojás habját.
Kivajazott kendőbe kötve, forró vízben egy óráig főzzük. Ha kifőtt, tálra téve forró vajjal és tejföllel leöntjük, finomra vágott sonkával megszórjuk.

TÖLTÖTT CITROM
(CITRONS FARCIS)
Hozzávalók:
4 közepes, vékony héjú citrom, 0,5 citrom leve, 15 dkg olajos szardínia, 8 szem fekete olajbogyó, 8 ek tejszín, 2 ek vágott petrezselyem, tárkony, turbolya vegyesen, 4 nagyobb salátalevél, bors

Elkészítése:
Villával szétnyomjuk a szardíniát, majd apránként hozzákeverjük a tejszínt, a vágott fűszerzöldséget, citromlevet, csipetnyi borsot.
A keresztben kettévágott citromok húsát kivájjuk, helyükre tesszük a krémet.
Salátalevelekkel kibélelünk egy hosszúkás tálat, ráhelyezzük a megtöltött, olajbigyóval díszített citromokat.
Behűtve tálaljuk.
Ital: fehérbor.

TÖLTÖTT SÁRGADINNYE
Elkészítése:
A keresztben félbevágott dinnyék magházait eltávolítjuk, húsukat kivágjuk, és kockára daraboljuk. 2 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 evőkanál liszttel habosra keverünk.
Fél liter tejjel felengedve, vízgőz felett, állandó keverés mellett, sűrűre főzzük.
Kihűtjük.
Rummal és mazsolával ízesítjük, majd összedolgozzuk a kockára vágott dinnyékkel.
Visszatöltjük a dinnyehéjakba, és hidegen tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - GYÜMÖLCSÖS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.