Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS ELŐÉTELEK 11

2019.09.30

ELŐÉTELEK

TÚRÓS POGÁCSA
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 1 tojás

Elkészítése:
A hozzávalókat a tojás kivételével deszkára téve, széles késsel jól eldolgozzuk, kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajastésztát, utána 1 cm vastagra kinyújtjuk, apró pogácsákat szaggatunk. Tetejét tojással megkenjük, vigyázva, nehogy az oldalára lecsurogjon, és élénk tűznél sütjük.

ZÖLDSÉGGEL TÖLTÖTT KÁVÉS PALACSINTA
Hozzávalók a töltelékhez:
40 dkg cukkini, 20 dkg padlizsán, 3 db közepes paradicsom, 1 db póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 20 dkg reszelt sajt, 2 evőkanál olaj, 3 evőkanál joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál finomra vágott, friss menta, őrölt fehérbors, só
Hozzávalók a palacsintához:
10 dkg liszt, 1 db tojás, 0,5 dl presszókávé, tej, szódavíz, só, olaj (a sütéshez)

Elkészítése:
Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, beletesszük a kockára vágott cukkinit, póréhagymát, padlizsánt, paradicsomot, és mentával, borssal, sóval ízesítve megpároljuk. Mikor a zöldségek megpuhultak, lisztszórással sűrítjük, joghurtot és finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, majd pár pillanat alatt készre forraljuk. Közben lisztből, tojásból, kávéból, tejből, szódavízből, parányi sóból elkészítjük a palacsintatésztát, majd felhevített olajban kisütjük a palacsintákat.
Tálaláskor a zöldséges töltelékkel megtöltött palacsintákat meghintjük reszelt sajttal, és grillsütőben megpirítjuk.

ZSEMLEFELFÚJT
Hozzávalók:
4 zsemle, 10 dkg vaj, 4 tojás, 1 kávéskanál zsemlemorzsa, 3 dl tej, só

Elkészítése:
A másnapos zsemlék alsó kemény héját lereszeljük, a zsemléket tejben megáztatjuk, utána kicsavarjuk, és villával széttörjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk az áztatott zsemlét, 1 kanál morzsát, sót és végül a tojás keményre vert habját.
Kikent formában 50 percig gőzben főzzük. Utána 10 percig fedő nélkül, sütőben sütjük.
Tálba kiborítva, tejfölmártással leöntjük.

ZSEMLE PUDING
Hozzávalók:
Zsemle 6 db, tojás 6 db, tejföl 2 evőkanál, parmezán sajt 4 dkg, vaj 5 dkg, só 1 késh.

Elkészítése:
Vágjuk a zsemléket kockákra, tejjel nedvesítsük meg, a tojást jól verjük fel és öntsük a zsemlére. Tehetünk 2 kanál tejfölt is hozzá, és erősen vajjal kikent asztalkendőbe tesszük, és fél óráig főzzük.
Ha kész, tálra tesszük, forró vajjal leöntjük, és reszelt sajttal meghintjük.

Forrás:
ELŐÉTELEK - GYÜMÖLCSÖS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.