Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GYÜMÖLCSÖS ELŐÉTELEK 8.

2019.06.04

ELŐÉTELEK

"RÁNTOTT" SÁRGADINNYE
Hozzávalók:
60 dkg sárgadinnye, 10 dkg búzacsíra, 1 dl tejszín, 2 evőkanál méz

Elkészítése:
A tisztított dinnyét gerezdekre vágjuk és megforgatjuk a búzacsírában.
Tányérra helyezzük és mézzel ízesített tejszínhabot adunk hozzá.

RÁZÓS ÚT FALATKA ROCKY ROAD FUDGE
Hozzávalók:
5 dl csokoládé reszelék, 40 dkg sűrített tej, 2 evőkanál vaj, 7,5 dl sós mogyoró, 10 dkg színes szórócukor

Elkészítése:
Gőz felett folyamatosan keverve, lábosban olvassza össze a csokoládét, a sűrített tejet és a vajat. Húzza félre a melegről, majd keverje bele a mogyorót. Simítsa a keveréket olvasztott vajjal kikent tepsibe, majd hintse meg a szórócukorral.
Tegye hűtőszekrénybe, végül, ha megszilárdult darabolja falatkákra.

RÉTESLAPOS FALATOK
Elkészítése:
Réteslapot krémsajttal megkenünk, megszórjuk szeletelt hagymával és apróra vágott bacon szalonnával.
Néhány perc alatt megsütjük.
Feltekerve fogyasztható.

RÉTEGES TEPERTŐS POGÁCSA
Hozzávalók:
fél kg liszt, 3 dkg élesztő, 1 dl tejföl, 2 evőkanál bor, 35 dkg tepertő, 15 dkg margarin, tej

Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, liszttel, sóval, vajjal és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a darált tepertőt, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva fél óráig langyos helyen pihentetjük.
Összesen háromszor nyújtjuk ki félórai pihentetéssel.
Végül 2 cm vastagra kinyújtjuk, tetejét késsel rács alakban bevagdossuk, tojással megkenjük, középnagyságú szaggatóval kiszúrjuk, és élénk tűznél 15 percig sütjük.
(A pogácsákat nem szabad lassan sütni, mert kiszáradnak.)

RIS Á L'AMANDE MANDULÁS TEJBERIZS
Hozzávalók 4 személyre:
5 dl tej, 0,75 dl rizs, 4 dkg mandula, 1 evőkanál cukor, fél vaníliarúd, 2 dl tejszín, meggyszósz vagy lekvár

Elkészítése:
Fedő nélkül forrald fel a tejet a vaníliával.
Kevergetés mellett szórd bele a rizst és forrald fel újra.
Vedd vissza a tüzet, tegyél fedőt az edényre és főzd kb. 45 percig.
Időközönként kevergesd meg. Ha elkészült, hűtsd ki.
A mandulát néhány percre dobd forró vízbe.
Ha feljön a víz felszínére, könnyen megpucolható.
A mandulaszemeket aprítsd fel hosszában, majd a cukorral és a felvert tejszínnel együtt keverd a tejberizsbe.
Tegyél egyetlen szem egész mandulát is a masszába.
Meggyszósszal vagy lekvárral tálald.
Aki megtalálja az egész mandulát, ajándékot kap! - hogy mit, az csak rajtad múlik.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - GYÜMÖLCSÖS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.