Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEG ELŐÉTELEK 3.

2019.03.13

ELŐÉTELEK

Burgonyapástétom
Elkészítése:
10 1/2 dkg vajat, négy tojás sárgájával, három kanál tejföllel, egy tányér főtt, áttört burgonyával jól elkeverünk, megsózzuk, s három tojás kemény habját hozzákeverjük.

Töltelék:
Két rostélyost puhára, mindenféle fűszerrel, ízlés szerint ellátva, szalonnával s félig ecet, félig vízzel puhára megfőzünk, utána három szardellával megőröljük, három kanál tejföllel, és annyi páccal jól elkeverjük, hogy könnyen kenhető legyen. A tészta felét most egy tortaformába tesszük, úgyhogy az oldalát is kinyomjuk, azaz körülbéleljük vele. Megtöltjük a pástétommal, s a tészta másik felével beborítjuk. Szép pirosra sütjük, miután tetejét tojással megkentük. Hidegen, vagy melegen tálaljuk. Rostélyos helyett lehet vadhúst használni.

Csirke tartármártással
Elkészítése:
Hat személyre két szép csirkét számítunk. Jól bezöldségelve, mint a húslevest szoktuk, megfőzzük őket. A levest el is használhatjuk. Ha megfőtt, szépen feldaraboljuk a csirkét, tálra rendezzük, és a következő mártással öntjük le: négy tojássárgáját kikeverünk, hozzáadunk egy kanál mustárt, egy citrom levét, sót és ízlés szerint cukrot. Most lassan csepegtetünk bele, folytonos keverés közben, egy csésze olajat, majd öntünk hozzá egy csésze fehérbort; egy és fél deci tejszínt habbá verve utoljára keverünk bele. Ezzel a mártással tálalás előtt leöntjük a csirkét, s még külön csészékben is adhatunk mártást melléje. Hidegen tálaljuk előételnek.

Currys tehéntúró
Hozzávalók:
0,5 kg túró, 1 púpozott tk. curry, 1-2 ek majonéz, 1-1 ek apróra vágott metélő- és lila hagyma, 1,5 ek kis kockákra vágott salátalevél, só.

Elkészítése:
Sűrű szitán tőrjük át a túrót, keverjük össze a hozzávalókat.
Nyers gyümölcs, papaya, vagy sárgadinnye, őszibarack, stb. megtöltésére használjuk - így előételként tálaljuk.
(Ajánlom, mert nagyon finom paprikába, paradicsomba töltve vagy csak úgy kenyérre kenve. Olívabogyó sem ront rajta.)

Előétel ínyenceknek
Hozzávalók:
8 karika ananászbefőtt a leve nélkül, 1 kis doboz kaviár, 5 dkg reszelt márványsajt, 1/2 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, salátalevelek, só

Elkészítése:
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd a tejföllel, a pépesre zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Megmosott és megszárított salátalevelekkel leterítünk egy tálcát vagy egy lapos tálat. Egymás mellé, sorban elhelyezzük rajta az ananászkarikákat. Mindegyik üregébe töltünk a sajtos krémből, majd a karika peremére is kenünk belőle. A kaviárt elosztjuk a tetején; nagyon hidegen kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - HIDEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.