Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HIDEG ELŐÉTELEK 7

2019.07.06

ELŐÉTELEK

Paradicsom, kápris körözöttel töltve
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú kemény almaparadicsom, 10 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 evőkanál kapribogyó a levével együtt, 1 evőkanál sör, 1 evőkanál sűrű tejföl, l teáskanál reszelt vöröshagyma, csipetnyi porcukor, 1 teáskanál pirospaprika, salátalevelek, csipetnyi só

Elkészítés:
A paradicsomokat kocsányukkal lefelé fordítjuk, majd 1/3 - 2/3 arányban levágjuk a tetejüket, és a belsejüket kivájjuk.
(A kivájt paradicsomforgácsot felhasználhatjuk más étel ízesítéséhez).
A juhtúrót szitán áttörjük, majd habosra keverjük a vajjal, a kapribogyó levével, a sörrel, a tejföllel, a reszelt vöröshagymával, csipetnyi cukorral, pirospaprikával.
A kivájt fél paradicsomokat megtöltjük a keverékkel.
A megmosott és megszárított salátaleveleket üvegtálra terítjük, erre ültetjük a töltött paradicsomokat, és a tetejüket megszórjuk a kapribogyóval.
Hűtve kínáljuk.

Paradicsom, rokforttal töltve
Hozzávalók:
4 szép, kemény, nagyobb paradicsom, 10 dkg érett rokfort, 5 dkg vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, só és őrölt fehér bors, ízlés szerint, 1 csokor kapor, salátalevelek

Elkészítés:
A paradicsomot kocsányával lefelé fordítjuk, majd 1/3 - 2/3 arányban levágjuk a tetejét, és belsejét kivájjuk.
A reszelt sajtot habosra keverjük a puha vajjal, a tejföllel, a sóval, borssal, és a megtisztított, szétzúzott fokhagymával, végül hozzákeverjük a paradicsomforgácsot is.
A kivájt fél paradicsomokat púposan megtöltjük a sajtos krémmel, és megmosott, megszárított salátalevelekre tesszük.
Jól behűtve kínáljuk.

Reteksaláta
Hozzávalók:
5 csomó retek, 40 dkg eidami sajt, 1 evőkanál kapribogyó, 1 csokor petrezselyem, 5 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, só, bors és egy csipetnyi cukor.

Elkészítés:
A retket megtisztítjuk, megmossuk, és uborkagyalun vékony szeletekre vágjuk.
A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk, a sajtot ceruza szélességű csíkokra vágjuk.
Az olajat simára keverjük az ecettel, a citromlével és a kristálycukorral majd sóval, borssal ízesítjük.
A retket, a sajtot és a kapribogyót egy tálban összekeverjük, leöntjük az ecetes lével, megszórjuk petrezselyemzölddel és kb. még 45 percre, hűvös helyre tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha előételként esszük, fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Sajtos háromszög
Hozzávalók 12 darabhoz:
4 tojás, 20 dkg sajt, 3 szem retek, 6 szelet szendvicskenyér, 1 evőkanál kapribogyó, 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál citromlé, 1 kis csokor snidling
Előkészítés:
A tojásokat megmossuk, és sós vízben keményre főzzük (forrástól számítva 10 perc).
Hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk. A sajtot apró kockákra vágjuk.
A retket megmossuk, vékony csíkokra gyaluljuk/vágjuk.

Elkészítés:
A szendvicskenyér héját levágjuk, a kenyeret átlósan kettévágjuk.
A tojást szeletekre vágjuk, és a kenyerekre fektetjük.
A retket, a kapribogyót, a sajtot összekeverjük.
Az olajjal, a citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, és a kenyerekre halmozzuk.
A snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk, és a szendvicsekre szórjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - HIDEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.