Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVES ELŐÉTELEK 6.

2020.02.05

ELŐÉTELEK

PARADICSOMLEVES TÖRT BÚZÁVAL
Hozzávalók:
1 kisebb cukkíni, 1 ek olívaolaj, 100 g tört búza (derce), 1 l tyúkhús alaplé, 2 tk szárított, morzsolt mentalevél, 2 nagy érett paradicsom, vagy 1 kis doboz darabolt paradicsomkonzerv (400 g Pelati lecsepegtetve), 2 pita kenyér, 1 újhagyma

Elkészítése:
A cukkínit megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk, és vékony hasábokra vágjuk.
Az olajat közepes hőfokon felmelegítjük, majd a cukkínit 2 percig pároljuk benne.
Beletesszük a tört búzát, és jól összekeverjük.
Hozzáadjuk az alaplevet és a mentaleveleket, erős lángon felfőzzük, majd csökkentjük a hőfokot, és a levest lefedve 5 percig csendesen forraljuk.
A paradicsomot megmossuk, megszárítjuk, meghámozzuk, össze daraboljuk és belerakjuk a levesbe, ismét lefedjük az edényt, majd újra 5 percig gyenge lángon főzzük.
Ez alatt a pitakenyeret megpirítjuk, és 6-6 háromszögre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában vékony csíkokra vágjuk.
A levest tányérokba merjük, és hagymacsíkokat szórunk a tetejére.

PARADICSOMLEVES BABBAL ÉS SONKÁVAL
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú sárgarépa, 2 vastag szelet főtt sonka (300 g), 1 doboz indián vagy fehérbab (400 g), 2 szelet bacon szalonna (60 g), 10 dl víz, 1 tasak paradicsomleves, 1 babérlevél, só, fekete bors

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és összedaraboljuk.
Megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk a sárgarépát, a sonkát felkockázzuk.
A babot szűrőben lecsepegtetjük.
A szalonnaszeleteket lábosban mindkét oldalukon megpirítjuk, amíg barnák nem lesznek.
Ezután szűrőkanállal kiszedjük, és szalvétára tesszük.
A zsírjában közepes hőmérsékleten 5 percig pároljuk a hagymát, a sárgarépát és a sonkadarabokat.
Hozzáadjuk a vizet és a zacskós paradicsomlevest, majd mindent jól elkeverünk.
Hozzátesszük a babot és a babérlevelet.
A levest óvatosan ízesítjük sóval, borssal, majd közepes hőfokon félig lefedve 10 percig gyengén forraljuk.
A szalonnaszeleteket felaprózzuk, és a levesre szórjuk.
Azonnal tálaljuk.

POMERÁNIAI CSURGATOTT LEVES
Hozzávalók:
100 g liszt, 2 tojás, 1 ek cukor, 1 késhegynyi só, 2 ek víz, 1/2 vaníliarúd, 1 l tej, 1 citrom héja, 2 ek cukor, ízlés szerint, 4 késhegynyi fahéj

Elkészítése:
A lisztet, a tojást és a cukrot összekeverjük a sóval, és a vízzel úgy, hogy a tészta, folyós legyen; esetleg kevés vizet adhatunk még hozzá.
A vanília rudat felaprítjuk, majd edénybe téve a tejet, a citromhéjjal, és a vaníliával óvatosan felforraljuk.
A tésztát a forró tejbe csepegtetjük, és 5 percig gyenge lángon főzzük.
Végül még cukrot és fahéjat szórunk a levesre, majd 4 tányérba merjük.
Azonnal szervírozzuk.

SAJTOS TACO LEVESBEN (SOPA DE TAQUITOS)
Hozzávalók - A tésztához:
10 dkg liszt, 1 kk. sütőpor, 1 csipet só1 egész tojás felverve, 2,5 dl felforralt langyos tej
A mártáshoz:
1 dl paradicsomlé, 3 ek olaj, 5 dl húsleves (leveskockából)
A töltelékhez: 6 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A mártáshoz egy lábosban elkeverjük a paradicsomlét az olajjal, 5-6 percig főzzük, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk.
A vajat elkeverjük a reszelt sajttal.
A lisztből, a tojásból és a tejből sima tésztát keverünk, belekeverjük a sót és a sütőport is.
Nyolc részre osztjuk, és vékony kerek tésztákat sütünk belőlük.
Megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, tányérra tesszük, és rámerjük a forró mártást.
Keménytojás karikákkal körítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - LEVESEK ELŐÉTELKÉNT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.