Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK ELŐÉTELKÉNT 2

2019.06.08

ELŐÉTELEK

GOMBA-KRÉMLEVES (POTAGE VELOUTÉ AUX CHAMPIGNONS)
Hozzávalók:
1 fej vörös, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 1,5 l csirkeleves, 1 csokor petrezselyem, 2 babérlevél, só, csipet kakukkfű, 30 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál citromlé A tetejére:
4 szelet fehér kenyér, 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:
A hagymát vagdalja apróra, és egy evőkanál vajon, lassú tűzön 8-10 perc alatt párolja puhára, de ne hagyja megbarnulni. Szórja meg a liszttel, és folyamatosan keverve, 3 perc alatt pirítsa világos barnára. Húzza félre a melegről, és miközben habverővel csomómentesre keveri, öntse fel a húslevessel. Tegye vissza a lángra. Szórja meg a vagdalt petrezselyemmel, morzsolt kakukkfűvel, ízlés szerint sóval, és tegye bele a babérleveleket. Amikor a leves újra felforr, adja hozzá a vékonyan felszeletelt gombát, és fedő alatt, lassú tűzön főzze tovább. Közben a maradék vajat habzásig melegítse fel. Öntse bele a citromlevet, majd ezt is öntse a levesbe. Forralja össze, vegye ki a babért, végül botmixerrel pépesítse, miközben lassan önti hozzá a tojássárgájával kikevert tejszínt.
A kenyérszeleteket dörzsölje be a fokhagymával, locsolja meg kevés (olíva) olajjal, és pirítsa zsemleszínűre.
A tányérba mert, forró leves tetejére tegyen egy-egy szelet kenyeret, s ezzel kínálja.

IBÉRIAI BURGONYALEVES
Előkészítés: 12 perc
Főzés: 30 perc
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb burgonya, 1 ek olaj, 75 cl tyúkhús alaplé, 1 babérlevél, 200 g Chorizo (pikáns fokhagymás kolbász), 0,5 káposzta vagy kelkáposzta, só, bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk; a vöröshagymát összevágjuk, a fokhagymát vékony csíkokra vágjuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és kockára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát, és a fokhagymát 2 percig pároljuk benne. A burgonyát, az alaplevet és a babérlevelet hozzáadjuk, majd felforraljuk. A hőfokot mérsékeljük, és 15 percig főzzük a levest. Közben a kolbászt 10 mm vastag szeletekre vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, és leveleire szedjük szét. A durvább takaróleveleket eltávolítjuk, a többit feldaraboljuk. Ha a burgonya megfőtt, kiszedjük a babérlevelet, a burgonya egy részét villával szétnyomkodjuk, hogy a leves kissé szemcsés legyen.
A kolbászt és a káposztát beletesszük a levesbe, és ismét 5 percig főzzük.
Szükség szerint sóval és borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.

JOGHURTOS UBORKALEVES - KUVAIT
Hozzávalók:
5 uborka apróra vágva, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 teáskanál kapor, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi cukor, késhegynyi fehér törött bors, só, 2 evőkanál salátaolaj, 8 dl joghurt, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 12 jégkocka

Elkészítése:
A petrezselyem és a jégkocka kivételével keverjünk mindent simára a keverőben.
Öntsük hűtött poharakba.
Tegyük bele a jégkockákat, és szórjuk be a petrezselyemmel.

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - LEVESEK ELŐÉTELKÉNT
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.