Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK 1.

2018.12.11

ELŐÉTELEK

Amerikai tojáslepény
Hozzávalók:
4 tojás, 10 dkg angolszalonna, 1 evőkanálnyi darált sós mogyoró (vagy sótlan mogyoró és 1 púpozott késhegynyi só), 2 közepes nagyságú ecetes uborka, törött fekete bors és só ízlés szerint

Az angolszalonnáról levágjuk a zsírréteget, és nagyon apróra vagdalva kisütjük. Rátesszük az almareszelőn lereszelt uborkát meg a vékony csíkokra metélt angolszalonna húsos részét. Pár percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tejföllel habosra vert, megsózott és megborsozott tojást. Keverés nélkül addig sütjük, míg az alja pirosra nem sült. (Palacsintasütőben vagy teflonbevonatú serpenyőben a legjobb készíteni) A serpenyőből tálra csúsztatjuk, megszórjuk a darált mogyoróval, megsózzuk (feltéve, ha nem sós mogyorót használunk), és azonnal felcsavarjuk, mint a palacsintát szokás.
Vékonyra felkarikázzuk és a serpenyőbe egy-két percre visszatéve, forrón, sör mellé kínáljuk.

Ananászos-kávés sült sonka
Hozzávalók:
60 dkg füstölt-főtt sonka, 1 db friss ananász, 10 dkg margarin, 0,5 dl presszókávé, 1 dl tejszín, durvára tört feketebors.

Elkészítés:
A sonkát és az ananászt fél centiméteres szeletekre vágjuk, és a felhevített margarinon pirosra sütjük, majd félretesszük.
A visszamaradt zsiradékot tejszínnel és kávéval felöntjük, borssal ízesítve felforraljuk.
Tálaláskor a sonkaszeleteket tányérra tesszük, ráhalmozzuk a sült ananászszeletkéket, és körülöntjük a kávés-tejszínes öntettel.

Ananászsaláta - Libanon
Hozzávalók:
4 ananászkarika (konzerv vagy friss), 5 dkg krémsajt, 5 dkg porcukor.

Az ananászkarikákat jól csurgassuk le.
Helyezzük üvegtálra, és a közepüket töltsük meg krémsajttal.
Hintsük meg porcukorral és jól kihűtve előételként tálaljuk.

Bébipolip roston
Összeállítás:
15 perc + 2 óra pácolás
Főzés:
6 perc
Hozzávalók 4-6 személyre:
18 bébipolip, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 teáskanál finomra reszelt citromhéj, 4 evőkanál citromlé, 4 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál felaprított friss petrezselyemzöld, 1 evőkanál őrölt édes-nemes pirospaprika

Elkészítése:
A polip tisztításához éles kést használunk.
Először a belsőséget távolítjuk el - ehhez vagy az egész fejet levágjuk, vagy csak felnyitjuk a fejet, s így húzzuk ki.
A poliptestet kézbe vesszük, mutatóujjunkkal felnyomjuk rágószervét, és ezt is kivesszük.
A testet alaposan átmossuk.
Eltávolítjuk a szemet, a tömlőt két-három darabra vágjuk, és félretesszük.
Nagy tálban összekeverjük a citromlevet, a citromhéjat, az olívaolajat, a fokhagymát, a petrezselymet és az őrölt paprikát.
Beletesszük az előkészített polipot, fóliával lefedjük, és 1-2 órát pácoljuk. A grillsütő rácsát kissé beolajozzuk, ráhelyezzük a polipokat, és közepes-erős hőmérsékleten 3 percig sütjük mindkét oldalát.
Közben a páclével locsolgatjuk.
Hidegen vagy melegen egyaránt tálalhatjuk.
Ha még jobb ízt szeretnénk elérni, érdemes a polipot 2-3 napig a páclében tartani, és mindennap jól megforgatni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.