Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MELEG ELŐÉTELEK 10

2020.05.27

ELŐÉTELEK

Mexikói gulyás
Hozzávalók 12 személyre:
25 dkg füstölt szalonna (nem húsos), 25 dkg marhahús (lehetőleg lábszár), 25 dkg sertéshús (legjobb a lapocka), 25 dkg fehér bab, 50 dkg vöröshagyma (nem sok, kell bele!). 1 kis doboz sűrített paradicsom, 1 l vörösbor (száraz), 2 dl ketchup, 1 l csontlé (lehet húsleveskockából), só, fűszerpaprika, Cayenne, chilli, churry (ízlés szerint)

Elkészítése:
A babot előző este beáztatom.
Ha szabadban készítem bográcsban, mindent földarabolok még otthon, hogy ne kelljen kint vacakolni.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágom, és a bográcsban lassú tűzön kiolvasztom, közben apróra vágom a hagymát, és ha a szalonna már kisült hozzáadom, üvegesre párolom.
A bográcsot leveszem a tűzről és beleteszek egy evőkanál fűszerpaprikát, jól elkeverem.
Hozzáadom a húsokat, a babot, a sűrített paradicsomot, a ketchupot, a vörösbort, a fűszereket.
A bográcsot visszateszem a tűzre.
Hozzáöntöm a csontlevet, jól elkeverem. Amíg fel nem forr, lehet a tüzet élénkíteni, de csak addig!!
Ha a folyadékot pótolni kell, ami nem valószínű, csak forrásban lévő vízzel szabad, mert különben a bab megkeményedik.
Ha a bab megpuhult kész a kaja, ami, mivel igen sűrű, nagyon laktató.
Igazán akkor jó, ha nagyon csípős.

Mexikói kukoricalepény
(Tortilla)
Hozzávalók:
24 dkg kukoricadara, 2,75 dl víz, 1 tk só.

 

Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, dolgozzuk jól össze.
Közepesen puha tészta legyen.
Vágjuk tojásnál kisebb darabokra.
Tegyük kissé megnedvesített zsírpapír közé és így nyújtsuk kistányér nagyságúra.
Zsiradék nélkül tegyük vastag palacsintasütőbe.
Közepes tűzön 2-3 percig süssük egy, egy oldalát. (12 db)

Mexikói lapok
Elkészítése:
1/2 kiló liszttel kevert 1 csomag V.-sütőport 4 tojás sárgájával, 6 deka cukorral, 30 deka zsírral (igen jó vajjal) jól összegyúrunk, és közepes vastagon nyújtjuk.
A tésztából szép szabályos, kb. gyufadoboz nagyságú kockákat vágunk és zsírozott, lisztezett tepsibe téve, a 4 tojás fehérjéből 20 deka porcukorral, 3 deka kakaóval és 1/2 csomag vanillincukorral 1/2 órás keveréssel készült habból hosszában vastag csíkokat rakunk.
Közepes forró sütőben sütjük.
Tálaláskor gyengén vanillin szórócukorral hintjük be.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.