Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MELEG ELŐÉTELEK 11.

2020.07.03

ELŐÉTELEK

Mexikói omlett 1.
Hozzávalók:
2 csípős zöldpaprika, 1 hegyes, csípős pirospaprika, 2 tk finomra vágott vöröshagyma, 2 tk zsír, 2 ek tej, 6 tojás, só, 1 ek finomra vágott petrezselyem.

Elkészítése:
Tegyük a zöldpaprikát egészben serpenyőbe, lassú tűzön pirítsuk zsír nélkül.
Ha a bőre mindenütt felhólyagzott, vegyük le a tűzről és vegyük ki a csutkáját.
Szedjük szét darabokra a paprikát.
Tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a zsírt, hagymát és pirítsuk pár percig.
Adjuk hozzá, a tejjel felveret tojást, és a sót.
Lassú tűzön süssük tovább.
Ha a teteje nem sülne meg eléggé, tegyük pár percre grillbe.
Tálalás előtt szórjuk be petrezselyemmel.

Mexikói omlett 2.
Hozzávalók:
6-8 tojás, 2 ek olívaolaj, 1 paradicsom kockára vágva, 4 ek víz, 2 szál újhagyma karikára vágva, só, bors, 2 friss serrano paprika kockára vágva.

Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk az újhagymát és a chilit.
Hozzáadjuk a paradicsomot, és 5 percig főzzük.
A tojást a vízzel együtt felverjük, és a paradicsomos keverékre öntjük.
Lassú tűzön megsütjük, félbevágva tálaljuk.
Avokadóval, vagy avokadó pürével körítjük.

Mexikói omlett Chorizóval
Hozzávalók:
15 dkg Chorizo karikákra vágva (lehet debreceni kolbász), 2 ek tej, 2 ek olaj, 2 zöld chili-paprika, 6 tojás, 1 piros chili-paprika, só, 2 ek hagyma finomra vágva, 1 ek finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:
A paprikát egészen egy serpenyőben tesszük, és lassú tűzön, szárazon addig pirítjuk, míg a bőre felhólyagosodik.
Hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a magját, a húsát pedig csíkokra vágjuk.
Visszatesszük a serpenyőbe, hozzáadjuk az olajat, a kolbászt, a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk.
A tejjel felverjük a tojásokat, és a paprikára öntjük.
Lassú tűzön készre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk a petrezselyemmel.

Mexikói tésztás pástétom
Tészta:
1 csésze víz, 20 dkg reszelt sajt, 1 mk só, 3 dl tej, 1 ek tejföl, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 ek zsemlemorzsa, 2 csésze liszt.

Töltelék:
1 ek vaj, 1/4 kg darált sertéshús, 2 ek reszelt vöröshagyma, 1 tk csípős paprikakrém, 1 mk szurokfű, só, 2 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva, 3 dkg reszelt sajt.

Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, sajtot, sót, adjuk hozzá a tej 3/4-ét, a tejfölt, tojást.
Gyúrjuk jól össze. Ha kemény lenne a tészta, adjuk hozzá a többi tejet is.
Tegyük kerek, alacsony peremű formába úgy, hogy a tészta széle 3 cm magasan legyen.
Szórjuk meg zsemlemorzsával.
Vajon pároljuk meg a húst, hagymát, míg elfő a leve.
Tegyük hozzá a fűszereket és a paradicsomot.
Addig főzzük, míg a leve ennek is elfő.
Öntsük a tészta közepére, szórjunk rá kevés reszelt sajtot. Süssük kb. 30 percig.
Forrón tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.