Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MELEG ELŐÉTELEK 4

2019.02.24

ELŐÉTELEK

Csicseriborsó-püré serranói sonkával
Hozzávalók:
1 csomó friss menta, 1-2 friss fokhagymagerezd, 500 g csicseriborsó (konzerv), só, fekete bors, 2 evőkanál 20% zsírtartalmú tejföl, 4-8 szelet Serranói sonka (kb. 100-200 g)

Elkészítés:
A borsót magunk is megfőzhetjük: 200 g szárított csicseriborsót 3/4 l vízben egy éjszakára beáztatunk. Másnap egy babérlevéllel 15 percig kuktában főzzük.
A mentát megmossuk, leveleit leszedjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk. A csicseriborsó levét leöntjük. A csicseriborsót, a mentalevelek nagy részét és a fokhagyma gerezdeket pürésítjük. Utána sóval és borssal ízesítjük, majd a 20% zsírtartalmú tejföllel elkeverjük.
A pürét Serranói sonkával és a maradék mentalevelekkel díszítve szolgáljuk fel.

"Fin de sičcle"
Elkészítés:
Finomra vágott savanyú káposztát zsírban megpárolunk, azután vékonyra vágott sonkaszeletekbe göngyöljük. Ezen, kis croquetteket egy tűzálló edényben körülrakjuk, a tál közepébe vajjal és tejjel elkészített krumplipürét teszünk jól felhalmozva.
Az egészet aztán savanyú tejföllel leöntjük, reszelt parmezán sajttal bőven behintjük, és egynegyed óráig sütőben pirítjuk.

 

Flauta(Mexikó)
Hozzávalók:
20 dkg csirkehús lebőrözve, kicsontozva, és ledarálva, vagy nagyon apróra szelve (Készíthetjük sertés- vagy marhahúsból is) 1 ek olaj, 1 kis hagyma, finomra vágva, 1/2 zöld vagy piros paprika (finomra vágva), 1 chili paprika kimagozva, (finomra vágva), 10 dkg fagyasztott csemegekukorica, 6 kimagozott olívabogyó felaprítva (zöld vagy fekete). 1 dl tejszín só, 12 tortilla Taco-mártás
A tetejére avokadó-püré vagy tejföl

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű lábosban, beletesszük a csirkehúst, a hagymát és a zöldpaprikát. Lassú tűz fölött, gyakran kevergetve sütjük. Amikor a csirkehús átsült és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chili paprikát, a csemegekukoricát, az olajbogyókat, a tejszínt és sót. Felforraljuk, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Közben két tortilla lapot tiszta munkafelületre helyezünk, úgy, hogy néhány centire átfedjék egymást. Rákanalazunk egy keveset a csirkekeverékből, feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és kisütjük benne a feltekert töltött tortillákat.
Ne hagyjuk nagyon megbarnulni.
Papírtörölközőn lecsepegtetjük, és rizzsel vagy sült babbal és salátával tálaljuk.

 

Főtt tojás sütve - Kuvait
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 6 kemény tojás, 3 salátalevél, 1-1 mk só, őrölt kömény, fahéj, pirospaprika, 0,5 mk. cayenne-i bors, 1 ek finomra vágott petrezselyem.

Keverjük össze a fűszereket. Tegyük akkora lábasba a vajat, hogy a tojások elférjenek egymás mellett. Villával szurkáljuk meg a tojásokat, forró vajban süssük aranysárgára.
Tegyük salátalevelekre.
Szórjuk meg a fűszerkeverékkel.
Melegen, előételként tálaljuk.

 

Füstös omlett
Hozzávalók:
20 dkg főtt füstölt hús, 8 tojás, 2 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:
A habosra vert tojásokat összekeverjük a tejjel, a tejföllel, a liszttel és egy csipetnyi sóval. A főtt füstölt húst húsdarálón ledaráljuk és hozzákeverjük a tojásos masszához, végül beledolgozzuk az olajat is.
Teflon serpenyőben vagy palacsintasütőben 4 omlettet sütünk belőle.
Még a serpenyőben rászórjuk a reszelt sajtot, majd meleg tálra csúsztatva kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.