Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MELEG ELŐÉTELEK 5.

2019.03.15

ELŐÉTELEK

Fűszeres darát húsfalatok (Massale dar kababs - India)
Hozzávalók:
60 dkg sovány darált bárány- vagy marhahús, 3 fej reszelt vöröshagyma (vagy hagymakrém), 2 kávéskanál só, 2 kávéskanál curry, 1 kávéskanál chili, 1 késhegynyi bors, 2 dl joghurt, 6 evőkanál liszt, egy kevés olaj, margarin vagy egyéb zsiradék a kisütéshez. Keverjük össze a húst a sóval, hagymával, fűszerekkel és 1 dl joghurttal. Formáljunk belőle vékony kolbászkákat, hengergessük meg a húsdarabokat a maradék joghurtban, majd lisztben, és egy kevés zsiradékban süssük meg. Fogvájóra tűzve előételnek vagy ital mellé melegen tálaljuk..

Fűszeres tortilla (Mexikó)
Hozzávalók:
35 dkg karfiol, 25 dkg karalábé, 10 dkg sárgarépa, 25 dkg hagyma, 7 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem, oregáno, 10 tojás, fél csokor metélőhagyma.

Elkészítése:

A sütőt 200 C-ra melegítjük. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk. Serpenyőben felhevítünk 5 ek olívaolajat. Beletesszük a zöldségeket és a zúzott foghagymát. kb. 8 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Petrezselymet, oregánót apróra vágjuk. Hozzáadjuk a 10 kikevert tojást, sót, borsot. Alaposan összekeverjük. Egy tűzálló tálat a maradék olívaolajjal kikenünk. A fűszeres tojást a zöldségekkel beletesszük. Sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. (míg a tojás megkocsonyásodik) Kockára vágva, metélőhagymával megszórva tálaljuk..

Garnélarák Acapulco módra
Hozzávalók:
4 szelet kenyér, a héja nélkül, 1/4 kiskanál paprika, 1/2 kiskanál chilipaprika-por, 6 ek vaj, 1/4 kiskanál kömény, 17 dkg megfőzött és meghámozott garnélarák, só, bors

A díszítéshez vízitorma
Elkészítése:
A kenyérszeleteket félbevágjuk, és mind a két oldalukat megkenjük 2 ek vajjal. Sütőlapra helyezzük őket, és 180 C-fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz. Melegen tartjuk. A maradék vajat egy kis lábosban megolvasztjuk, beletesszük a garnélákat, a fűszereket és az ízesítőket, majd alaposan megkeverjük. Teljesen átforrósítjuk, és a kenyérszeletek tetejére kanalazzuk. Vízitormával díszítjük, és melegen tálaljuk..

Garnéla szalonnában, tejfölös mártással
Hozzávalók:
16-20 nagyobb garnéla megtisztítva, 1 chili kimagozva és apróra vágva, 16-20 szelet húsos szalonna, 2 ek finomra vágott koriander, 3 ek vaj, 2 újhagyma vékony karikákra vágva, 1 limet finomra reszelt héja, só, bors, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-2 kiskanál lime-lé
A mártáshoz:
1,5 dl tejföl, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez:
friss koriander, lime karikák

Elkészítés: A rákok köré tekerjük a szalonnacsíkokat, és fogpiszkálóval rögzítjük. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a reszelt lime-héj felét és a fokhagymát. Meglocsoljuk vele a szalonnába csomagolt garnélákat. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a chilit, a koriandert, az újhagymát, a maradék lime-héját és a lime-lét. Megsózzuk, borsózzuk. A garnélákat előmelegített grillsütőben 4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Kivesszük a fogpiszkálókat, és eldobjuk. A kész rákokat tányérokra osztjuk, és friss korianderrel és lime karikákkal díszítjük. A mártást külön tálkában kínáljuk..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.