Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MELEG ELŐÉTELEK 8

2019.12.13

ELŐÉTELEK

Kávéval ízesített sonkás-gyümölcsös rizottó
Hozzávalók:
20 dkg füstölt-főtt sonka, 10 dkg ananász, 10 dkg őszibarack, 10 dkg ringlószilva, 5 dkg mazsola, 40 dkg párolt rizs, 5 dkg margarin, 10 dkg trappista sajt, 2 evőkanál lefőzött eszpresszókávé, reszelt szerecsendió őrölt fehérbors, só.

Elkészítés:
Felhevített margarinon megfuttatjuk a kockára vágott sonkát, rátesszük a szép egyenletes darabokra vágott gyümölcsöt, a mazsolát, kávéval, szerecsendióval, borssal, parányi sóval ízesítjük, és pár pillanat alatt készre pároljuk.
Párolt rizzsel, valamint reszelt sajttal óvatosan összekeverjük, majd margarinnal kikent formába préseljük.
Tálaláskor a rizottót tányérra borítjuk, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

Kemény tojás rizzsel
(Kuba)
Hozzávalók:
3 ek olaj, 1 gerezd fokhagymapép, 2 tk paradicsompüré, 1 csipet szurokfű, 0,5 tk borecet, só, 6 főtt tojás, 4 csésze főtt rizs, 1 ek olaj, 6 fejes saláta levél, 6 egyforma, forró vízzel kiöblített teáscsésze.

Elkészítés:
Tegyük a fazékba a 3 ek olajat, fokhagymát, paradicsompürét, szurokfüvet, ecetet, sót, 6 ek forró vizet.
Lassú tűzön pároljuk, míg felére fő.
Öntsünk a mártásból minden csészébe, ezután tegyünk mindegyikbe 2 ek rizst, állítsunk a közepébe 1-1 tojást a csúcsos végével lefelé, majd rakjuk a tojások köré a megmaradt rizst, és körös-körül nyomkodjuk le.
Helyezzük forró vízzel félig telt tepsibe a csészéket, fedjük le egy másik tepsivel, és forró sütőben pároljuk 10 percig.
Ha kész, tegyük a salátaleveleket lapos tányérokba, és vigyázva borítsuk rájuk a rizses tojást.
Adhatunk mellé paradicsomsalátát vagy ketchupot.

Kesudiócurry
(India)
Hozzávalók:
25 dkg nem sózott kesudió, 3 ek olaj, diónyi friss gyömbér lereszelve, 2 hagyma finomra vágva, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mák, 3 nagy hámozott paradicsom felkockázva, 4.5 dl kókusztej, só, 2 ek friss mentalevél

Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, megpirítjuk rajta a kesut és félretesszük.
A gyömbért, a fokhagymát, a mákot és a sót a mozsárban péppé zúzzuk.
Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a fűszeres pépet 2-3 percig sütjük benne.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a kesut és a kókusztejet, és fedő nélkül addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik.
A kész curryt meghintjük a mentával.

Kis kukoricalepény sajttal
(Tacos de queso)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt, 1 csésze ketchup, 3 ek csípős paprikakrém, 1 késhegynyi fokhagymasó, 12 db forró kukoricalepény.

Elkészítés:
Keverjük össze a ketchupot, paprikakrémet, fokhagymasót.
Melegítsük meg.
Kenjük be vele a lepényeket, szórjuk be sajttal.
Tegyünk 1-1 lepényt egymásra.
Melegített tányéron kínáljuk.

Kínai palacsinta
(Csungun)
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt, egy csipet só, 2 egész tojás, 4 dl víz.
A töltelékhez:
1 csirkemell vékony metéltre vágva, vagy 25 dkg disznóhús vékonyra vágva, vagy 25 dkg apró rák vékonyra vágva, vagy együtt a háromféle, 3-4 zöldhagyma vékonyra vágva, só, bors, 2 evőkanál szójamártás.

Elkészítés:
Keverjünk palacsintatésztát a lisztből, sóból, tojásokból, és süssünk belőle nagyon vékony palacsintákat.
Töltelék: egy kevés olajban pároljuk meg a húst (húsokat vagy rákot) a sóval, borssal, hagymával, és a végén öntsünk rá 2 evőkanál szójamártást.
Mikor kész, hagyjuk kihűlni, és csak hidegen töltsük meg a palacsintákat.
A tölteléket középre tesszük, először a két oldalon hajtjuk be, majd összecsavarjuk.
Forró olajban a palacsinták mindkét oldalát megsütjük, és meleg előételként tálaljuk.

Koktélrák - Ceylon
Hozzávalók:
9 dkg liszt, 0,5 sütőpor, 1 mk só, 1 tojás, 1,25 dl tej, 1 tk vaj, 20 dkg sós vízben megfőzött rák apróra vágva, 4 aprított mogyoróhagyma, 1 ek kissé csípős currypor, 1 tk finomra vágott petrezselyem, vaj a sütéshez.

Elkészítés:
A tojásfehérjéből verjünk habot.
Mindent keverjünk össze, tegyük hozzá a tojáshabot.
Evőkanálnyi mennyiségeket süssünk aranybarnára forró olajban.
Forrón, előételként tálaljuk mártással vagy koktélpálcára szúrva, hidegen.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - MELEG ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.