Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PÁSTÉTOMOK 6.

2019.08.26

ELŐÉTELEK

HAGYMÁS HALKRÉM
Hozzávalók:
2 kisebb hagymás pácolt hering, 1 evőkanál ecetes hagyma, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 közepes nagyságú alma, 0,5 dl tejszín, 1 csokor snidling, só, cukor, őrölt fehér bors, ízlés szerint

Elkészítése:
A halat gerincétől megfosztom, majd nagyon apróra vágom az ecetes hagymával együtt. A tojást keményre főzöm, és meghámozva lereszelem. Az almát meghámozom, és ugyancsak lereszelem. A gőzön felpuhított vajat habosra keverem a tejszínnel, majd hozzáadom a halat, a reszelt tojást, az almát és az ecetes hagymát. Ízesítem sóval, a cukorral és az őrölt fehér borssal, végül belekeverem a nagyon finomra vágott snidlinget is.
Üvegtálra halmozom, villával kicifrázom, és lefedve hűtőszekrényben kifagyasztom.
Fehér kenyérszeletekre kenve a legfinomabb.

FÁCÁNFALATOK PÁSTÉTOMKOSÁRBAN
Hozzávalók:
Pástétomkosár 10 db, fácánsült 600 g, áfonya 200 g, vadszárnyas-aszpik 100 g, banán 200 g, meggy 50 g, fejes saláta 1/2 fej. 10 darab

Elkészítése:
Az áfonyával bélelt pástétomkosárba tesszük a kockára vágott fácánhúst, tetejére, a szeletekre vágott mellhúst. Olvasztott és lehűtött vadszárnyas-aszpikkal lefényezzük, hűtőben dermesztjük.

Banán-szeletkékkel és félbevágott meggyszemekkel díszítjük. A díszítést is lefényezzük, hűtőbe rakjuk.

Tálalása üvegtálkára helyezett salátalevélen történik.

FÁCÁNPÁSTÉTOM
Hozzávalók 6 személyre:
1 db fácán, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg sertés- vagy marhanyelv, 3 tojássárgája, 10 dkg sampinyongomba, 1 dl konyak, 2 dl tejszín, 2 g törött bors, 1 dl vörös bor, 3 dl aszpik, só, 1 db citrom

Elkészítése:
A fácánt sós vízben a nyelvvel együtt puhára főzzük. Amikor megfőtt, lehúzzuk a bőrét, és húsát leszedjük a csontról, majd összevágjuk. A főtt marhanyelvet megtisztítjuk bőrétől, szintén összevágjuk, és a darabokra vágott füstölt szalonnával együtt húsdarálón apróra daráljuk. A sampinyongombát 2 dkg vajon puhára pároljuk, vajjal és liszttel világos rántást készítünk, és egy-másfél decinyi vízzel feleresztjük, együtt felforraljuk, majd az így nyert masszát hozzáadjuk a péphez, melyet tojássárgájával, tejszínnel, törött borssal, a vörös bor hozzáadásával simára keverünk.
Kellően sózzuk, és üvegtányérokra különböző formákra mintázzuk.
Tetejét és oldalát vágott aszpikkal meghintjük, citromszelettel díszítve tálaljuk.

FÁCÁNFALATOK PÁSTÉTOMKOSÁRBAN
Hozzávalók:
Pástétomkosár 10 db, fácánsült 600 g, áfonya 200 g, vadszárnyas-aszpik 100 g, banán 200 g, meggy 50 g, fejes saláta 1/2 fej. 10 darab

Elkészítése:
Az áfonyával bélelt pástétomkosárba tesszük a kockára vágott fácánhúst, tetejére, a szeletekre vágott mellhúst. Olvasztott és lehűtött vadszárnyas-aszpikkal lefényezzük, hűtőben dermesztjük.

Banán-szeletkékkel és félbevágott meggyszemekkel díszítjük. A díszítést is lefényezzük, hűtőbe rakjuk.

Tálalása üvegtálkára helyezett salátalevélen történik.

 

FÁCÁNFALATOK PÁSTÉTOMKOSÁRBAN
Hozzávalók:
Pástétomkosár 10 db, fácánsült 600 g, áfonya 200 g, vadszárnyas-aszpik 100 g, banán 200 g, meggy 50 g, fejes saláta 1/2 fej. 10 darab

Elkészítése:
Az áfonyával bélelt pástétomkosárba tesszük a kockára vágott fácánhúst, tetejére, a szeletekre vágott mellhúst. Olvasztott és lehűtött vadszárnyas-aszpikkal lefényezzük, hűtőben dermesztjük. Banán-szeletkékkel és félbevágott meggyszemekkel díszítjük. A díszítést is lefényezzük, hűtőbe rakjuk. Tálalása üvegtálkára helyezett salátalevélen történik.

FÁCÁNPÁSTÉTOM
Hozzávalók 6 személyre:
1 db fácán, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 20 dkg füstölt szalonna, 20 dkg sertés- vagy marhanyelv, 3 tojássárgája, 10 dkg sampinyongomba, 1 dl konyak, 2 dl tejszín, 2 g törött bors, 1 dl vörös bor, 3 dl aszpik, só, 1 db citrom

Elkészítése:
A fácánt sós vízben a nyelvvel együtt puhára főzzük. Amikor megfőtt, lehúzzuk a bőrét, és húsát leszedjük a csontról, majd összevágjuk. A főtt marhanyelvet megtisztítjuk bőrétől, szintén összevágjuk, és a darabokra vágott füstölt szalonnával együtt húsdarálón apróra daráljuk. A sampinyongombát 2 dkg vajon puhára pároljuk, vajjal és liszttel világos rántást készítünk, és egy-más féldecinyi vízzel feleresztjük, együtt felforraljuk, majd az így nyert masszát hozzáadjuk a péphez, melyet tojássárgájával, tejszínnel, törött borssal, a vörös bor hozzáadásával simára keverünk.
Kellően sózzuk, és üvegtányérokra különböző formákra mintázzuk.
Tetejét és oldalát vágott aszpikkal meghintjük, citromszelettel díszítve tálaljuk.

FEHÉR KÖRÖZÖTT
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 db újhagyma, 1 dl 1 tejföl, őrölt kömény, petrezselyem zöldje, só

Elkészítése:
A petrezselyem zöldjét és az újhagymát apróra vágjuk.
A fokhagymát apróra reszeljük, azután mindezeket alaposan összekeverjük a többi alapanyaggal.

FOKHAGYMÁS-JOGHURTOS KENŐ
Hozzávalók:
40 dkg vajkrém, 4 evőkanál fehérjoghurt, 1 evőkanál reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, só, törött bors, ételízesítő (Vegeta), 2 evőkanál durvára vágott dió

Elkészítése:
A vajkrémet a zúzott fokhagymával és a reszelt sajttal habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk és Vegetával megízesítjük, majd alaposan összekeverjük, és kb. harminc percre hideg helyre tesszük.
Péksüteményre vagy kenyérszeletekre kenve, durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.

FEHÉR KÖRÖZÖTT
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 db újhagyma, 1 dl 1 tejföl, őrölt kömény, petrezselyem zöldje, só

Elkészítése:
A petrezselyem zöldjét és az újhagymát apróra vágjuk. A fokhagymát apróra reszeljük, azután mindezeket alaposan összekeverjük a többi alapanyaggal.

FOKHAGYMÁS-JOGHURTOS KENŐ
Hozzávalók:
40 dkg vajkrém, 4 evőkanál fehér joghurt, 1 evőkanál reszelt sajt, 4 gerezd fokhagyma, só, törött bors, ételízesítő (Vegeta), 2 evőkanál durvára vágott dió

Elkészítése:
A vajkrémet a zúzott fokhagymával és a reszelt sajttal habosra keverjük, megsózzuk, megborsozzuk és Vegetával megízesítjük, majd alaposan összekeverjük, s kb. harminc percre hideg helyre tesszük.
Péksüteményre vagy kenyérszeletekre kenve, durvára vágott dióval megszórva tálaljuk.

PÁSTÉTOMFŰSZER-KEVERÉK 4.
Hozzávalók:
3. 5- 3. 5 dkg pirospaprika, borsikafű, gyömbér, majoránna, piment, babérbogyó, babérlevél, szegfűszeg, szerecsendió-virág, citromhéj, 8. 5 g fahéj, 1 szerecsendió

Elkészítése:
A fűszereket finomra összetörjük vagy őröljük, és jól zárható üvegekben tároljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - PÁSTÉTOMOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.