Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK 1

2018.11.26

ELŐÉTELEK

ALMÁS SAJTKOKTÉL
Hozzávalók:
15 dkg jó érett márványsajt, 2 közepes nagyságú alma, 1 dl tejföl, 1 kupica konyak, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, törött fehér bors és só ízlés szerint, 4 salátalevél

Elkészítése:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, majd külön-külön négy talpas pohárba tesszük, és a hűtőszekrényben lehűtjük. Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vagdaljuk, majd azonnal meglocsoljuk a citromlével. A márványsajtot lereszeljük, ezután összekeverjük a tejföllel, a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymával, a konyakkal, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, törött fehér borssal. A salátával bélelt poharakba halmozzuk az almakockákat, és rácsorgatjuk a márványsajtos krémet.
Egy órányi hűtés után kínáljuk.

ANANÁSZOS SAJTFALAT (PINEAPPLE-PECAN CHEESE SPREAD)
Hozzávalók:
30 dkg darabolt ananász, 20 dkg natúr krémsajt, 5 dkg cheddar sajt, 1,2 dl majonéz, 1 evőkanál szójaszósz, 2 dl dió, 1 db zöldpaprika, 1 csomó újhagyma

Elkészítése:
Csepegtesse le az apróra darabolt ananászt. Tegye keverőtálba. Keverje habosra a krémsajttal. Dolgozza össze a szójaszósszal és a majonézzel. Forgassa bele a reszelt cheddar sajtot, a durvára tört diót, a nagyon apróra vágott zöldpaprikát és a zöldjével együtt összevagdalt újhagymát.
Lefedve tegye hűtőszekrénybe.
Hidegen tálalja.

CAMEMBERT-REL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók 4 személyre:
4 alma, 10 dkg camembert sajt, 1 tojás, 1 dl tejföl, só, 1 dl fehérbor

Elkészítése:
Az alma szár felőli részén levágunk egy szélesebb kalapot, az alma magházát kiszedjük, és egy kevés almát is kivájunk, amit felaprítunk és összekeverjük a villával szétnyomott puha sajttal. Az almával kevert sajtot visszatöltjük a magház helyére, a tojással, kevés sóval elkevert tejfölből egy evőkanálnyit teszünk rá, s ráhelyezzük az almakalapot.
Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk kevés fehérborral, és előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt megsütjük.
Főleg vendégváró előételnek alkalmas.

 

CIPÓBAN SÜLT SAJT
Elkészítése:
Két nagy, ropogós zsemle tetejéről egy lapot levágunk, a belsejüket úgy szedjük ki, hogy csak kisujjnyi kérge maradjon. Az üregbe egy-egy kerek camembert sajtot nyomunk, és a zsemle tetejét ráfektetjük. Egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró (200 fokos) sütőbe téve 15-21 percig sütjük. Akkor jó, ha a kérge ropogós, a sajt megolvadt benne.
(Főételnek dupla adagból süssük.)
Friss gyümölccsel tálaljuk.
Előételnek, főételnek egyaránt kitűnő a cipóban sült sajt.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.