Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK 2.

2018.12.20

ELŐÉTELEK

DIÓS SAJTGOLYÓK(VEGETÁRIÁNUS)
Hozzávalók:
1 csésze finomra vágott dió, 2 csésze zsemlemorzsa, 6 evőkanál finomra vágott hagyma, 2 teáskanál só, 1 teáskanál fokhagyma, granulátum, 2 evőkanál sörélesztő pehely, 4 evőkanál petrezselyem, 1 evőkanál majoránna, 30 dkg szétmorzsolt tofu

Elkészítése:
A diót folyamatos kavargatás mellett megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, aztán a tofut, majd a zsemlemorzsát. Vizes kézzel a masszából dió nagyságú golyókat formálunk, kiolajozott tepsibe téve fél órát sütjük, nagy lángon.
Krumplipürével vagy önmagában, előételként is fogyasztható.

EMENTÁLI SAJT - SZELETEK
Hozzávalók:
4 szelet ementáli sajt, 1 pohár tej, 4 evőkanál liszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa, őrölt bors, olaj, 20 dkg paradicsomszósz, petrezselyem

Elkészítése:
A sajtot forgassuk meg a tejben, a lisztben, a felvert tojásban majd a borssal összekevert zsemlemorzsában. Lassú tűzön süssük meg serpenyőben, közben forgassuk meg. A sajt külseje legyen ropogós, belseje pedig lágy.
Azonnal tálaljuk a meleg paradicsomszósszal, a petrezselyemmel és a fűszerezett salátával.

FAGYLALT SAJTTAL
Hozzávalók:
Tejföl vagy tej 0.5 l, tojás 3 db, só fél késhegynyi, parmezán 5 dkg

Elkészítése:
Készítünk sodót, cukor nélkül, tejjel, tojással, sóval, és ha kihűlt, reszelt parmezán sajtot teszünk bele, úgy fagyasztjuk, mint a fagylaltot.

FETA HÁROMSZÖGEK(ANGOL-OLASZ)
Hozzávalók:
100 g feta sajt, 1 ek friss zsálya, felaprítva, 4 rétes tészta, 25 g vaj, felolvasztva, koriander szálak a tálaláshoz, só, bors, 75 g kalamata olíva bogyó, kimagozva és felaprítva, 2 napon szárított paradicsom, leszárítva és felaprítva

Elkészítése:
A sajtot aprítsuk fel, keverjük össze a szárított paradicsommal, olivával, zsályával és borsozzuk meg.
A rétestésztát vágjuk 7 1/2 cm csíkokra. Tegyünk egy kanál tölteléket a végére, és a sarkokat átlósan hajtsuk rá. Hajtsuk meg még egyszer, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni és hajtogassuk tovább lefelé, hogy egy háromszögformát kapjunk. Tegyük sütőlapra, kenjük meg vajjal és süssük 8 percig, amíg barna nem lesz.
A padlizsán tálat tegyük középre, tegyük mellé a pita kenyeret, feta sajtos háromszögeket, töltött szőlőleveleket.
Citromszeletekkel és koriander darabokkal tálaljuk.

FORMÁS FALAT
Hozzávalók 12 darabhoz:
30 dkg penészes camembert sajt (vagy bármilyen félkemény sajt), szeletelt sokmagos barna kenyér (10 x 12 cm nagy), 5 dkg vaj

Előkészítés:
A sajtot kb. fél cm vastag szeletekre vágjuk. A kenyereket vékonyan megkenjük vajjal.

Elkészítése:
A kenyérszeletek felére fektetjük a sajtot, majd betakarjuk a maradék kenyérrel. Ha marad sajtunk, a felső kenyérre fektetjük, és kissé lenyomkodjuk. Különböző formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk a kenyereket.
Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb szabáshulladék maradjon.
Ízlésesen tányérra rakjuk, és kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.