Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK 4.

2019.02.19

ELŐÉTELEK

KECSKESAJTTAL TÖLTÖTT PAPRIKA (ANGOL-JAMAICAI)
Hozzávalók:
8 nagy chili paprika, 100-175 g kecskesajt, 1/2 ek olíva olaj, só, bors

Elkészítése:
10-15 percig süssük a paprikát közepes tüzű barbeqn folyamatosan forgatva. Ha a héja barna és a húsa puha, levesszük. A héját lehúzzuk, hosszában felvágjuk, és a magját kikaparjuk. Néhány kanál sajtot teszünk a közepébe, megkenjük olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a barbeqra. Néhány percig sütjük és friss kenyérrel tálaljuk.

KÉK SAJTOS FALATOK
Elkészítése:
Pirított kenyérből szívet vágunk, a maradékot apró kockákra daraboljuk, és egy kis tálba tesszük. Körtebefőttből legyezőformát vágunk, és a kenyérdarabokra tesszük.
Tetejére szelet kék sajt kerül.
Grillben megsütjük, amíg a sajt felolvad.
Tetejére tesszük a szívet és megszórjuk piros borsszemekkel.

KIS KUKORICALEPÉNY SAJTTAL (TACOS DE QUESO)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt, 1 csésze ketchup, 3 ek csípős paprikakrém, 1 késhegynyi fokhagymasó, 12 db forró kukoricalepény

Elkészítése:
Keverjük össze a ketchupot, paprikakrémet, fokhagyma sót. Melegítsük meg.
Kenjük be vele a lepényeket, szórjuk be sajttal.
Tegyünk 1-1 lepényt egymásra.
Melegített tányéron kínáljuk.

MOZZARELLA PARADICSOMMAL
Hozzávalók 4 személyre:
2 zacskó (25 dkg) mozzarella, 6 közepes paradicsom, 1 csokor friss bazsalikom, 4 evőkanál olívaolaj, só, durvára őrölt bors

Elkészítése:
A mozzarellát lecsöpögtetjük és felszeleteljük, a bazsalikom leveleit lecsipkedjük. A sajtot és a paradicsomot felváltva tálra rendezzük, meghintjük sóval és a durvára őrölt borssal, a bazsalikomlevelekkel, majd meglocsoljuk az olívaolajjal.
Hagyományos olasz előétel.

MOZZARELLÁS ELŐÉTEL (ANGOL-INDIAI-PUNJAB)
Elkészítése:
A mozzarellát felkockázzuk, és a következő mártással leöntjük: apróra vágott sjalotten hagymát, paradicsomot, gyömbért, mentát, koriandert, zöld chili paprikát, sót, borsot, chili port, pirított, tört köménymagot és citromlét jól összekeverünk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.