Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS ELŐÉTELEK 10.

2019.08.04

ELŐÉTELEK

SAJTOS KÖRTE 02.
Hozzávalók:
15 dkg sajt, 4 körte, 1 tojássárgája, szerecsendió, só

Elkészítése:
A sajtot (vegyes kemény, olvadékony sajt) vágjuk apró kockára, keverjük össze a tojássárgájával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hintsük meg őrölt szerecsendióval. A körtéket megmossuk, megtöröljük, hosszában kettévágjuk, kiemeljük a magházat és kivájjuk még körülbelül a gyümölcshús felét, (1 cm falvastagság maradjon). A belét szintén a tojásos sajthoz keverjük.
A körtéket megtöltjük, tűzálló tálra rendezzük és előmelegített, forró sütőben körülbelül 15 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.

SAJTOS KROKETT
Hozzávalók:
3 tojásfehérje, citromlé, 12 dkg ementáli sajt, só, bors, 12 evőkanál zsemlemorzsa, olaj, 20 dkg paradicsompüré, petrezselyem

Elkészítése:
A tojásfehérjét verjük habbá a citromlével és a sóval.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a zsemlemorzsa felét és a borsot. Kanállal formáljunk gombócokat a habból és forgassuk meg a maradék zsemlemorzsában. Forró olajban süssük minden oldalról aranybarnára.
Meleg paradicsomszósszal, petrezselyemmel és fűszerezett salátával tálaljuk.

SAJTOS KÜLÖNLEGESSÉG
(ESPECIALIDAD DE QUESO)
Hozzávalók:
3 tojásfehérje, 8 dkg reszelt Pannónia sajt, zsemlemorzsa, olaj a kisütéshez

Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan elvegyítjük a sajttal, nehogy a hab összetörjön.
Fakanállal diónyi nagyságú halmokat formálunk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, és néhány perc alatt a forró olajban minden oldalát aranyszínűre sütjük.
Számítsunk arra, hogy sütés közben megduzzad.

SAJTTAL TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók:
4 nagy alma, fél citrom, 25 dkg sajt, 4-5 salátalevél, só, bors, szerecsendió, 1 csomó snidling, fél dl fehérbor, 1 csipet porcukor

Elkészítése:
Az almát megmossuk, kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk (kb. 1 cm vastag fala maradjon), de vigyázzunk, ne lyukasszuk ki az alját.
Citromlével bedörzsöljük, hogy meg ne barnuljanak.
A sajtból (ementáli vagy trappista) 1-2 evőkanálnyit megreszelünk, félretesszük a díszítéshez, a többit felkockázzuk.
Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett, vékony csíkokra vágott salátaleveleket, a finomra megvágott snidlinget. Egy tálkába a joghurtot jól kikeverjük, ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval, pici porcukorral, végül a borral és a sajtra öntjük, jól összekeverjük, majd az almákba töltjük, tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
Tálalásig hidegen tartjuk.
Ha zöld almával dolgozzunk, paradicsomkarikákkal és petrezselyemmel, ha piros almával, akkor pedig salátalevelekkel vagy zöldpaprika csíkokkal díszítjük, hogy jól elüssenek a színek.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.