Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS ELŐÉTELEK 8.

2019.05.08

ELŐÉTELEK

SAJT-FELFÚJT
Hozzávalók:
Vaj 8 dkg, liszt 12 dkg, tej 2.5 dl, tojás 4 db, (reszelt) parmezán 1 kanál, vaj 5 dkg

Elkészítése:
8 dkg vajat felolvasztunk, 12 dkg lisztet felmelegítünk, és 0.25 l tejjel folytonos kevergetés közt leforrázzuk. Főzni nem kell. Erősen kikeverjük, adunk hozzá sót, egy egész tojást, 3 tojás sárgáját, egy jó evőkanálnyi finomra reszelt parmezánt, végül 3 tojás kemény habját.

Pudingformát vajjal jól kikenünk, liszttel meghintjük, gőzben 1 óráig főzzük.
Tálaláskor forró vajat és reszelt sajtot adunk be hozzá.

SAJTGOLYÓK PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
Krémsajt, vaj, reszelt sajt, tejföl, paradicsom, metélőhagyma, petrezselyem, pirospaprika, őrölt bors, reszelt szerecsendió, só

Elkészítése:
Dolgozzunk össze azonos mennyiségű krémsajtot, vajat és reszelt sajtot, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, szerecsendióval, valamint finomra vágott snidlinggel és petrezselyemmel. (A masszát kevés tejföllel lágyíthatjuk.) A keverékből formáljunk kis golyókat, és azokat hűtsük le.
Kicsi paradicsomokat héjazzuk le, és felezzük meg.
A sajtgolyókat forgassuk paprikába, és fogpiszkálóval tűzzük egy-egy fél paradicsom tetejére.

SAJTGÖMBÖC Hozzávalók:
10 dkg reszelt, parmezán jellegű sajt, 1-1 púpos evőkanál tejföl és zsemlemorzsa, egy tojás, késhegynyi pirospaprika, só, bors, olaj a sütéshez

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összekeverjük, majd diónyi gömböcöket formálunk. Bő, forró olajban süssük ki ropogós-pirosra. Szitára vagy papír törlőkendőre szedve csepegtessük le a fölösleges olajat.

SAJTOS BURGONYAPOGÁCSA
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 10 dkg sajt, 1 tojás, só

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Belekeverjük a reszelt sajtot és a tojást, sóval ízesítjük, majd tojásnyi gombócokat formálunk belőle.

Szétlapítjuk és serpenyőben, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük.

SAJTOS FÁNK
Hozzávalók-Tészta:
vaj 4 dkg, tojás 2 db, főtt burgonya 20 dkg, liszt 22 dkg, élesztő 2 dkg, só 1 késh, tej 1 dl, zsír 0,5 kg
Töltelék:
parmezán sajt 10 dkg

Elkészítése:
A vajat, a tojás sárgájával habosra keverjük, 20 dkg áttört főtt burgonyát, az élesztőt, kevés sót, és a lisztet hozzáadjuk. Ezt annyi tejjel verjük fel, hogy se kemény, se lágy ne legyen, jól ki kell dolgozni, azután kelni hagyjuk. Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tészta felét parmezán sajttal beszórjuk, a másik felét ráborítjuk, és fánkszúróval kiszaggatjuk.
Újra kelni hagyjuk, forró zsírban kisütjük, és reszelt parmezánnal meghintjük.
Parmezán helyett lehet darált sonkával tölteni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.