Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SAJTOS ELŐÉTELEK 9

2019.06.27

ELŐÉTELEK

SAJTOS GOLYÓCSKÁK
Hozzávalók:
15 dkg sajt, 10 dkg vaj, 0, 2 dl konyak, Tabasco szósz, 10 dkg dió, pirospaprika, só

Elkészítése:
Egy tálkába keverjük simára a sajtot (pl. rokfort, camembert, göcseji, kvargli) a vajjal, adjuk hozzá a Tabascot és a konyakot, ha szükséges, egy kevés sót.
Negyed órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy kissé megkössön.
Apró, azonos nagyságú golyókat formálunk belőle, meghengergetjük először a pirospaprikában, aztán a durvára vágott dióbélben.
Tálalásig hidegen tálaljuk.

SAJTOS GOMBÓC
Hozzávalók:
4 tojás, 20 dkg sajt, 25 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg vaj, só, pirospaprika

Elkészítése:
A vajat elkeverjük a tojások sárgájával, kevés sót, pirospaprikát teszünk bele, elvegyítjük a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
Kis gombócokat formálunk belőle, felvert tojásfehérjébe és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban világossárgára sütjük.
Gyorsan sül.
Joghurtot adunk hozzá.

SAJTOS HÁROMSZÖG
Hozzávalók 12 darabhoz:
4 tojás, 20 dkg sajt, 3 szem retek, 6 szelet szendvicskenyér, 1 evőkanál kapribogyó, 2 evőkanál olaj, 2 teáskanál citromlé, 1 kis csokor snidling

Előkészítés:
A tojásokat megmossuk, és sós vízben keményre főzzük (forrástól számítva 10 perc).
Hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk.
A sajtot apró kockákra vágjuk. A retket megmossuk, vékony csíkokra gyaluljuk vagy vágjuk.

Elkészítése:
A szendvicskenyér héját levágjuk, a kenyeret átlósan kettévágjuk.
A tojást szeletekre vágjuk, és a kenyerekre fektetjük.
A retket, a kapribogyót, a sajtot összekeverjük.
Az olajjal, a citromlével, sóval, borssal fűszerezzük, és a kenyerekre halmozzuk.
A snidlinget leöblítjük, apróra vágjuk, és a szendvicsekre szórjuk.

SAJTOS KÖRTE 01.
Hozzávalók:
15 dkg trappista és ementáli sajt vegyesen, 1 tojássárgája, só, késhegynyi őrölt bors és szerecsendió, 4 körte

Elkészítése:
A sajtot apró kockákra vágjuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, megsózzuk, megborsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
A körtéket megmossuk, szárazra törüljük, hosszában kettévágjuk, és a magházat kivájjuk.
Karalábévájóval a húsukból is szedjünk ki annyit, hogy a körtéknek körülbelül 1 centi vastag fala maradjon.
A kivájt körtehús felét a sajthoz keverjük, és a keverékkel megtöltjük a körtéket.
Tűzálló tálba rakjuk a megtöltött gyümölcsöket és a maradék gyümölcshúst, majd előmelegített sütőben, közepesnél valamivel erősebb fokozaton 15 percig sütjük.
Tálalhatjuk forrón is, hidegen is kitűnő előétel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐTELEK - SAJTOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.