Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 11.

2019.11.27

ELŐÉTELEK

Magyaros halas melegszendvics
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér, 1 doboz szardínia, 2 db paradicsom, 1 db közepes fej vöröshagyma, fél zöldpaprika, fél nyers uborka, 20 dkg sajt, margarin, fél citrom leve, só, bors, majoránna, pirosarany.

Elkészítése:
A 4 szelet zsúrkenyeret 1 percig 500 W-on pirítjuk, majd megkenjük margarinnal.
Ráhelyezzük az olajtól jól lecsöpögtetett halat és ráfacsarunk egy fél citrom levét, majd betakarjuk vékonyra vágott paradicsom-, paprika-, uborka- és hagymaszeletekkel.
Megszórjuk a fűszerekkel, meghintjük reszelt sajttal, majd a sütőben 5 percig 500 W-on sütjük.
Tálaláskor pirosarannyal díszítjük.

Májas-sajtos melegszendvics
Elkészítése:
A szárazon megpirított kenyérszeleteket kend meg egy leheletnyi vajjal, majd bővebben (konzerv) májkrémmel, teríts le vékony szelet óvári sajttal, a tetejét csepegtesd meg vajjal és grillsütőben süsd pirosra.

Májkrémes melegszendvics
Elkészítése:
20 dkg májkrémet keverj össze 2 csapott evőkanál tejföllel, 1 csapott evőkanál mustárral és 1 tojással.
A masszát kend a kenyerekre, tegyél rájuk vékonyan szeletelt vöröshagymát, arra pedig néhány vajmorzsát.
Grillsütőben süsd.

Melegszendvics Anna módra
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér, 35 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, kis fej lilahagyma, kevés vágott petrezselyem, 5 dkg margarin, 1 db tojás, 15 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, 3 cl vörösbor.

Elkészítése:
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban pirítjuk.
A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk és alaposan megtisztítjuk, majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk.
A sajtot lereszeljük. A vörös- és a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig 500 W-on pároljuk.
Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on sütjük.
Az előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk.
Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK

Szerző:

 


Az angolszász recepteket fordította

Szerkesztette és Illusztrálta

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.