Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 15.

2020.01.10

ELŐÉTELEK

Marhahúsos szendvics
Hozzávalók 8 személyre:
4 kiskanál olaj, 1 apróra vagdalt vöröshagyma, 1 apróra vagdalt zöldpaprika, 2 apróra vagdalt fokhagyma, 115 g karikára vagdalt gomba, 700 g sovány, darált marhahús. 2 kiskanál só, 1/2kiskanál Cayenni bors, 2 kiskanál chili, 1 kiskanál bazsalikom, 1 evőkanál Worchester-szósz, 3 evőkanál liszt, 1/2 pohár szétnyomkodott paradicsom, 1/3 pohár víz. 2 evőkanál paradicsompüré, 8 kenyérpirítóban átsütött császárzsemle, 2 pohár reszelt sajt

Elkészítése:
Felmelegítjük az olajat. Megpirítjuk a vöröshagymát, zöldpaprikát, fokhagymát és gombát. Hozzáadjuk a marhahúst, és alaposan megpirítjuk. Leöntjük a felesleges zsiradékot. Hozzáadjuk az összes fűszert és megszórjuk a liszttel. 3 percig kis lángon pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, vizet és paradicsompürét. Takaréklángon főzzük, míg jól be nem sűrűsödik. Rátesszük a zsemlék alsó felére, a tetejét beborítjuk sajttal és rátesszük a felső zsemlerészeket. Tálaljuk.
Forrás: Egyszerűen Remek szakácskönyv

Melegen szendvics, hidegen saláta
Hozzávalók:
30 dkg párizsi, egyben, 1 kisebb szál lángolt kolbász (parasztkolbász is jó), 2 db közepes alma, 2-3 uborka (savanyú, kovászos vagy csemege), 3 db gomba, 1 db vöröshagyma, 20 dkg reszelt trappista sajt, tejföl, majonéz, só, bors, porcukor, mustár

Elkészítése:
1x1 cm-es kockákra vágjuk a párizsit, kolbászt, almát, uborkát, gombát.
A lángolt kolbászt egy kicsit nehéz vágni, de valahogy cincáljuk szét.
A hagymát apró kockára vagdaljuk.
Összekeverjük az egészet a hozzáadott reszelt sajttal.
Tejfölből, majonézből tartármártást készítünk. Ízesítjük sóval, borssal, porcukorral és mustárral.
A kész tartármártást ráöntjük az előzőleg összevágottakra.
Annyi mártás kell, hogy a massza ne folyjon, de ne legyen száraz se, és kenhető legyen.
A kenyérszeleteket megkenjük, és grillsütőben, vagy forró sütőben megsütjük.
Csak addig, amíg kicsit megpirul a teteje.
Különleges íze van!
Ha valaki nem szereti a melegszendvicset, úgy eheti sütés nélkül is.
Nagyon jó vendégváró, előző nap is elkészíthetünk egy nagy adagot, és amikor enni akarunk, akkor csak sütni kell.

Melegszendvics Anna módra
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér, 35 dkg gomba, kis fej vöröshagyma, kis fej lilahagyma, kevés vágott petrezselyem, 5 dkg margarin, 1 db tojás, 15 dkg füstölt sajt, só, bors, szerecsendió, 3 cl vörösbor.

Elkészítése:
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on a mikróban pirítjuk.
A gombafejeket a tönkjétől elválasztjuk, és alaposan megtisztítjuk, majd megmossuk, és az egészet feldaraboljuk.
A sajtot lereszeljük.
A vörös- és a lilahagymát apróra vágjuk és egy margarinnal kikent tálba helyezve 1 percig 500 W-on pároljuk.
Az előkészített gombát a hagymával összekeverjük és vörösborral meglocsolva további 8 percig 400 W-on pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket, elkeverjük a habosra vert tojással és másfél percig 500 W-on sütjük.
Az előkészített zsúrkenyér szeleteket megkenjük a gombás masszával, s a reszelt sajtot a tetejére szórva 1 percig 500 W-on ráolvasztjuk.
Tálaláskor apróra vágott újhagymával díszítjük.

Melegszendvics berlini módra
Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet körbevágott kenyér, 1 kis doboz (bármilyen fajta) olajos hal (a paradicsomos is nagyon megfelel), 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi törött bors, a tepsihez 1 evőkanál olaj.

Elkészítése:
Az olajos halat a levével együtt összetörjük, majd hozzákeverjük a nyers, de felveretlen tojást, a reszelt sajtot, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, meg a törött borsot.
A kenyérszeleteket szárazon, mindkét oldalukon megpirítjuk, majd mindegyiket megkenjük a krémmel (jó vastagon).
Kikent tepsire vagy sütőlemezre helyezzük a szendvicseket, és az előmelegített forró sütőbe (vagy grillsütőbe) téve világosra pirítjuk.
Egy pohár sörrel vagy egy csésze teával finom vacsora.

Meleg szendvicsek
Hozzávalók:
Vaj 10 dkg, parmezán 10 dkg, paprika 1 késh. só 1 késh., zsúrkenyér 1 nagyobb db.

Elkészítése:
A zsúrkenyeret igen vékony szeletekre vágjuk, rákenjük a vajat, reszelt sajttal, kis sóval és paprikával keverve.
Tepsibe rakjuk, és tálalás előtt 10-15 perccel nagyon forró sütőbe tesszük.

Melegszendvics
(Ella István)
Koncert utáni család- és vendéglátási gondokat old meg, és nem utolsó sorban a háziasszony nyugodt részvételét is biztosítja az előre elkészíthető meleg szendvics.
Hozzávalók:
20 dkg. párizsi, 20 dkg. füstölt tarja vagy sonka, 20 dkg. ementáli sajt, 20 dkg. vaj, 3 kemény tojás, 3 ecetes uborka, só, bors, pirospaprika, finomra vágott petrezselyemzöld,

Elkészítése:
A párizsit, sonkát (tarját), sajtot megdaráljuk, összekeverjük a fűszerezett vajjal, keménytojással és az apróra vágott uborkával.
Zsúrkenyér szeletekre kenjük.
Koncert után az első koccintás alatt forró sütőben perceken belül elkészül.

Melegszendvics lyoni módra
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér, 25 dkg Camambert sajt, 4 szál újhagyma, 3 cl száraz fehérbor, 4 dkg margarin.

A zsúrkenyér szeleteket tálba helyezve 1 percig 500 W-on pirítjuk.
A sajtból és a margarinból, fehérbor és apróra vágott újhagyma hozzáadásával masszát készítünk.
A sütőből kivett zsúrkenyér szeleteket az így elkészített masszával megkenjük, majd 2 percig 500 W-on megsütjük.
Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítjük.

Melegszendvics párizsis krémmel
Hozzávalók:
25 dkg párizsi, 2 evőkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 kiskanál paradicsompüré, pirított kenyérszeletek, kígyóuborka, sajt.

Elkészítése:
A párizsit ledaráljuk és a tejföllel, a mustárral, a vajjal és a paradicsompürével összekeverjük.
A pirított kenyérszeleteket megkenjük a krémmel, kígyóuborka karikákat rakunk rá, és beborítjuk őket sajt szelettel. 600 W-tal 1 percig sütjük.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:


Az angolszász recepteket fordította

Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.