Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 18.

2020.01.31

ELŐÉTELEK

Almás-sajtos szendvics
Hozzávalók:
3 savanykás alma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál sűrű tejföl, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt fehér bors, fehérkenyérszeletek

Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
A vajat habosra keverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a reszelt almát is.
A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket vastagon megkenjük az almás-sajtos krémmel, és előmelegített grillsütőben (vagy forró sütőben, sütőlemezen) 3-4 percig sütjük.

Amerikai óriás hamburger
6 személyre
40 dkg darált marhaszínhús, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 6 édeskés hamburgerzsemle (nagy puffancs vagy zsemle). 6 vékony szelet sajt (pl. lapka), 2 evőkanál majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis paradicsom, 1 evőkanál olaj, 1 marék csíkokra vágott saláta.

Elkészítése:
A darált marhahúst összegyúrjuk a sóval és a borssal, majd 6 egyforma nagyságú, lelapított, nagy pogácsát formálunk belőle.
A megmosott, héjas uborkát karikákra vágjuk.
A hagymát tisztítás után a megmosott paradicsommal együtt felkarikázzuk.
Nagy teflonserpenyőt bekenünk olajjal, majd felforrósítjuk.
A húspogácsákat erős lángon mindkét oldalukon jól átsütjük.
Ezután a sajtszeleteket elosztjuk a még forró húspogácsákon.
A zsemléket lapjában kettévágjuk, majd egy-egy zsemlyefélre ráteszünk egy sajtos húspogácsát, megkenjük majonézzel, elosztjuk rajtuk az uborka- és a hagymakarikákat meg a paradicsomszeleteket, majd a salátacsíkokkal beborítjuk, és rátesszük a zsemle másik felét.
Kissé összenyomva, tálra tesszük.
Hideg sörrel a legjobb.

Amerikai rakott kenyér
Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz

Elkészítése:
A kenyeret kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
Szélet levágjuk, majd megvajazzuk.
A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk.
Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.
Műanyag fogvájóval átszúrjuk.
Átlósan kettévágjuk.
Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk.
A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel. Ízesíthető még ketchuppal, Worchester mártással, mustárral.

Amerikai sajtos melegszendvics bacon szalonnával
Pannónia sajt15 dkg, tejföl 1 dl, tojássárgája 1 db, kenyér 8 szelet, bacon szalonna15 dkg, olaj 3 cl, pirospaprika, só

Elkészítése:
A lereszelt sajtot a tejföllel, sóval, kevés pirospaprikával egy lábasba tesszük és gyenge tűzön, folytonos keveréssel sűrű péppé főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd az elkészített sajtkrémmel megkenjük.
A hajszálvékonyra szeletelt bacon szalonnát egy kevés olajban kissé megsütjük.
Mindegyik sajtos kenyérre teszünk belőle.
Forró sütőbe tesszük, és 1-2 perc alatt jól átmelegítjük.

Amerikai sült virsli
Hozzávalók
2 pár virsli, 15 dkg trappista sajt, 4 vékony szelet angolszalonna, ketchup, mustár, vaj

Elkészítés:
A virsliket megszabadítjuk héjuktól, és hosszában bevágva egy kivajazott tálba helyezzük, vágással lefelé.
A sütőbe tesszük és 4 percig 500 W-on sütjük.
Kivesszük a virsliket, belehelyezzük a sajtszeleteket és körültekerjük angolszalonnával, majd két végén fából készült fogvájóval összetűzzük.
A virsliket vágással felfelé visszatesszük a mikróba és további 4 percig 500 W-on sütjük.
Tálaláskor ketchupot és mustárt adunk hozzá.

Ananászos melegszendvics
Hozzávalók:
1 szelethez:
1 szelet pirított kenyér, 1 dkg vaj, 1 szelet sonka vagy felvágott, 1 ananász karika / konzerv /, 1 szelet trappista sajt, 1 mokkáskanál apróra vágott snidling.

Elkészítése:
A kenyeret megvajazzuk, a sonkát, az ananászt és végül a sajtot ráfektetjük, és snidlinggel megszórjuk. 600 W-tal 1 percig sütjük.
Az ananászt a sajt fölé is rakhatjuk.

Ananászos szendvics
Hozzávalók:
4 szelet szendvicskenyér, 2 dkg kapros vajkrém. 4 szelet Pannónia-sajt, 4 karika ananász, 4 szem cseresznye vagy meggybefőtt

Elkészítése:
A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk, megkenjük kapros vajkrémmel.
Beborítjuk sajtszelettel, és a közepére egy jól lecsepegtetett ananászt teszünk.
Sütőben átforrósítjuk, és megvárjuk, míg a sajt kissé megolvad.
Tálaláskor az ananász közepére egy szem meggyet vagy cseresznyét teszünk.

Ananászos-tarjás stangli
Hozzávalók:
2 óriás stangli, 20 dkg szeletelt főtt tarja, 4 ananászkarika (konzerv), 20 dkg márványsajt, 5 dkg dióbél.

Elkészítése:
A stanglikat hosszában kettévágjuk, és mindkét felén elosztjuk a tarját.
Mindegyikre 2 félbevágott ananászkarikát fektetünk, morzsolt márványsajttal és dióbéldarabokkal megszórjuk.
5 perc alatt sütőben átforrósítjuk.

Angol sörös melegszendvics
Elkészítése:
Végy személyenként 2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót.
A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal.
Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával.
Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét.
Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:


Az angolszász recepteket fordította

 

 

Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.