Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 19

2020.02.15

ELŐÉTELEK

ANGOL SZENDVICS
Hozzávalók:
20 dkg reszelt sajt, 1 tojássárga, 5 dkg angolszalonna, 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 dkg vaj, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés mustár, csipetnyi csípős paprika (vagy 1 csípős csöves paprika), kenyérszeletek

Elkészítése:
A reszelt sajtot kikent teflonlábosban nyúlósra olvasztjuk, majd a tüzet elzárva alatta, belekeverjük a fűszereket.
A sajtot ezután a mindkét oldalán megpirított kenyérszeletekre kenjük.
Mindegyik szendvics tetejére ráfektetünk egy hajszálvékonyra szeletelt angolszalonnát, és egy vékony szelet paprikát.
A sütőben addig sütjük, amíg a szalonna, ropogóssá válik.

AVOKÁDÓS BACONSZENDVICS
(AVOCADO BACON SANDWICH)
Hozzávalók:
10 dkg baconszelet, 1 avokádó, fél tk citromlé, só, őrölt bors, 4 dkg vaj, 4 nagy szelet kenyér
A díszítéshez:
vékony citromkarika, vagdalt petrezselyem

Elkészítése:
A baconszeleteket süsse ropogósra, csepegtesse le.
Hámozza meg és magozza ki az avokádót, majd pépesítse.
Locsolja meg a citromlével.
Fűszerezze sóval és borssal.
Vajazzon meg két szelet kenyeret.
Erre kenje az avokádó pépet.
Rendezze el rajta a sült bacont.
Takarja be a maradék kenyérszeletekkel.
Préselje össze a szendvicseket, végül a tetejüket díszítse a citromkarikákkal és a vagdalt petrezselyemmel.

AVOKADÓS CSIRKE RAKOTTAS
(AVOCADO AND CHICKEN TORTAS)
Hozzávalók:
1 érett avokadó, 2 puffancs, só, őrölt bors, 1 csirkemell-filé, 4 db jégsaláta levél, 1 paradicsom, 10 dkg bab, 1 zöld húsú paprika

Elkészítése:
A csirkemellet vágja négy szeletre, majd sózva, borsozva grillsütőben süsse készre.
A megfőtt babot pépesítse.
Az avokádót hámozza meg, magozza ki, és szintén pépesítse.
A puffancsokat vágja félbe.
A vágott felületükre kenje rá az avokádót. Ízesítse sóval és borssal.
Helyezzen rájuk egy-egy hússzeletet.
Takarja le azokat a salátalevelekkel, amire paradicsomkarikákat tegyen.
Halmozzon rájuk a babpüréből.
A tetejüket díszítse felkarikázott paprikával.

AVOKÁDÓS CSIRKESÜLT
(AVOCADO CHICKEN MELT)
Hozzávalók:
2 csirkemell-filé, 1,2 dl kukoricakorpa, 1 teáskanál fokhagymás só, 2 evőkanál étolaj, 1 kemény avokádó, 5 dkg sajt, 4 szelet kenyér, 1 dl joghurt, 1 piros húsú paprika

Elkészítése:
A megmosott, lebőrözött csirkemelleket vágja félbe, majd kissé klopfolja ki.
A kenyérszeleteket pirítsa zsemleszínűre mindkét oldalukon, majd egyik felüket kissé dörzsölje be fokhagymával.
Öntse egy nejlontasakba a kukoricakorpát a fokhagymás sóval.
Tegye bele a hússzeleteket, és alaposan rázza össze, és dörzsölje beléjük a keveréket.
Teflon serpenyőben forrósítsa fel az olajat, amiben oldalanként két-két percig párolja a húsokat..
Az így elősütött szeleteket fektesse jénai tálba.
Borítsa be a meghámozott, vékonyan felszeletelt avokádóval, majd szórja meg a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben süsse negyed órán át.
Helyezze az elkészített pirítósokra.
Csepegtessen a szendvicsekre sózott és borsozott joghurtot, végül díszítse a felkarikázott paprikával.

AVOKADÓS TARISZNYARÁK
Hozzávalók 6 személyre:
1 pohár majonéz, 1/4 pohár cukor, 450 g tarisznyarák, 2 kockára vágott avokadó, 1 pohár kimagvazott piros szőlő, 1/2 pohár darabolt dió, 1 banános kenyér

Elkészítése:
Elkeverjük a majonézt a cukorral.
Elvegyítjük a tarisznyarák húst az avokadóval, szőlővel és a dióval.
Állandó keverés közben hozzáadjuk a majonézhez a gyümölcskeveréket.
Felszeleteljük a kenyeret vastag szeletekre.
Rátesszük a tölteléket és úgy kínáljuk.

AZTÉK HOTDOG
(HOTDOGS AZTECA)
Hozzávalók:
8 db tortilla tésztalap, 8 db hotdog kolbász, 1 dobos chilis bab, 8 szelet füstölt sajt

Elkészítése:
A szobahőmérsékletű tortilla lapok közepére tegyen a chilis babból.
Fektesse rájuk a kolbászt.
Takarja be a sajtszelettel.
A tésztát tekerje fel, és fogvájóval tűzze meg a hengereket.
240 fokra előmelegített sütőben süsse tíz percet, míg a sajt felolvad, és összefogja a szendvicset.

ÁZSIAI PULYKAVAGDALT
(ASIAN TURKEY BURGERS)
Hozzávalók:
25 dkg darált pulykahús, 2 fej reszelt vöröshagyma, 1 tojás, 0,6 dl zsemlemorzsa, 3 evőkanál ***teriyaki-szósz, 1 kávéskanál erős paprikakrém, 2 mokkáskanál reszelt gyömbér, 4 db puffancs

***A teriyaki-szószhoz:
2 dl szójaszósz, 2 dl szaké (rizsbor), 2 evőkanál cukor

A tetejére:
salátalevél

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverje össze.
Formázzon belőle négy korongot.
Közepes hőmérsékletű grillsütő rácsán (amit legalább 10 centivel a fűtőszál alá helyez) süsse mindkét oldalán addig, míg kezd megbarnulni.
A megsült szeleteket tegye salátalevéllel a félbevágott édes zsemlébe.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:


Az angolszász recepteket fordította

 

 

Szerkesztette és Illusztrálta
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.