Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 20

2020.03.07

ELŐÉTELEK

Babos csírás melegszendvics
Hozzávalók
20 dkg tarkabab só, őrölt bors 2 babérlevél 1 közepes vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 10 dkg margarin őrölt bors 2 evőkanál mustár 1 csokor petrezselyem 8 szelet kenyér 2 csésze 4-5 napos búzacsíra 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, burgonyanyomón áttörjük.
A felaprított vöröshagymát, majd a fokhagymát is az olajon üvegesre sütjük, a puha margarinnal együtt a babpüréhez adjuk.
Sóval, őrölt borssal, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és habosra keverjük.
Az így kapott babkrémet a kenyérszeletekre kenjük.
Búzacsírával és reszelt sajttal gazdagon meghintjük, azután forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.

Bajor sörfalat
Elkészítése
60 g lágy vajat 1 teáskanál édes mustárral, 1 teáskanál szardellakrémmel, 1 késhegynyi pirospaprikával és sóval kikeverünk.
150 g reszelt ementáli sajtot adunk hozzá.
Esetleg tehetünk bele 1 evőkanál tejszínt is.
4 szelet barna rozskenyeret megkenünk a krémmel, és körülbelül 5 percig grillezzük. ízlés szerint díszíthetjük a sörfalatot karikákra vágott retekkel, vagy szezon alapján bármilyen zöld-félével. Még forrón tálaljuk. 4 adagnak felel meg.

Banános, diós kenyér
(2 db)
Hozzávalók:
4 tojás, 1 1/2 pohár cukor, 1 pohár olvasztott vaj, 1 kiskanál mandulaolaj, 4 db jól érett, összenyomkodott banán, 2 1/2 pohár liszt, 2 1/2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál ós, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára aprított dió, 1 pohár félbevágott meggy.

Elkészítése
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Alaposan elkeverjük a tojásokat. Keverés közben hozzáadjuk apránként a cukrot, felolvasztott vajat és a mandulaolajat. Állandó keverés közben hozzátesszük a banánpépet. Nagy edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojásos-banános masszát, alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a diót és a meggyet. 

Kiöntjük a tésztát két kizsírozott (20 x 10 cm-s) formába és sütőben sütjük 1 órán keresztül (tűpróba). A formákat hűtjük 10 percig, ezután drótból készült, rácsos alátétre tesszük, hogy a kenyér teljesen kihűljön.

Baromfisonkás szendvics
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 salátalevél, 4 aszalt füge, 10 dkg szójacsíra (konzerv), 12 szelet szezámmagos kenyér, 2 ek. vaj, 20 dkg füstölt baromfi-sonkaszalámi

Előkészítése:
A salátaleveleket leöblítjük, megszárítjuk.
A fügéket kettévágjuk.
A szójacsírát lecsepegtetjük.
Elkészítése
A kenyereket megkenjük vajjal.
Nyolc szeletre ráfektetjük a salátákat, erre a fügét és a szójacsírát.
A szalámit kissé összetekerjük, és a kenyerekre rakjuk. Egymásra teszünk két megrakott kenyeret, és befedjük őket egy üres kenyérrel.
Kissé összenyomkodjuk.

Bécsi-szeletes szendvics
Hozzávalók 4 személyre:
1/4 pohár tej, 1 tojás, 4 vékonyra vert (egyenként 60 g-os) borjúszelet, 1/4 pohár liszt, 1/2 pohár, sóval és borssal fűszerezett zsemlemorzsa, 2 evőkanálnyi vaj, 3 evőkanál almalé, 3 evőkanál majonéz, 4 császárzsemle, 4 salátalevél

Elkészítése
Elkeverjük a tojást a tejjel.
Megszórjuk liszttel a borjúszeleteket, a tejes tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a fűszerezett zsemlemorzsában.
Felmelegítjük a vajat egy nagy serpenyőben és a panírozott borjúszeleteket mindkét oldalát 2 1/2 percig sütjük.
Az almalevet elkeverjük a majonézzel.
Félbevágjuk a zsemléket.
Megkenjük az almalés-majonézes szósszal.
A zsemlék alsó felére helyezzük a salátalevelet, majd erre a hússzeleteket.
Beborítjuk a zsemle felső részével.
Tálaljuk.

Betyáros melegszendvics
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér 25 dkg füstölt kolbász 2 db keményre főtt tojás 1 db közepes fej lila hagyma 4 szelet lapka sajt, magyaros vajkrém, gulyáskrém, zöldpaprika, paradicsom

Elkészítése
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on megpirítjuk.
A hagymát és a kolbászt vékony karikákra vágjuk.
A keményre főtt tojást megtisztítjuk és felszeleteljük.
A magyaros vajkrémmel megkent zsúrkenyér szeleteket gazdagon megrakjuk kolbásszal, tojással és hagymával.
Betakarjuk lapka sajttal és a sütőbe téve 3 percig 500 W-on sütjük.
Tálaláskor paprikával, paradicsommal és gulyáskrémmel díszítjük.

Bolgár szendvics
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 150 g juhsajt, 2-3 evőkanál tejszín, só, bors, 1 késhegynyi édes pirospaprika, 8 db paprikával töltött olajbogyó, 4 szelet fehér kenyér, 30 g vaj, 0,5 piros húsú paprika, 0,5 zöld húsú paprika

Elkészítése
A sütőt 210 °C-ra előmelegítjük.
Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
A vöröshagymát felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Megmossuk, szárazra törölgetjük, és szeletek-re vágjuk a paradicsomot.
A juhsajtot és tejszínt összekeverjük.
Beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát is, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Karikákra szeleteljük az olajbogyókat.
A kenyereket megkenjük vajjal, paradicsomkarikákat teszünk rá.
Rákenjük a sajtkrémet.
Olajbogyóval díszítjük, majd 12 percig sütjük.
Eközben a megmosott, magházuktól és ereiktől megtisztított paprikákat karikákra vágjuk.
A meleg szendvicseket tányérokra tesszük, paprikával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.