Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 22.

2020.03.30

ELŐÉTELEK

BUNDÁS VIRSLI
(DOGS IN BLANKETS)
Hozzávalók:
8 db virsli, 2 dl liszt, 0,6 dl kukoricaliszt, fél-fél mokkáskanál só és sütőpor, 1 tojás, 1,2 dl tejszín
A sütéshez:
fele-fele vaj és olaj keverék
A tálaláshoz:
mustár és ketchup

Elkészítése:
A tojást verje fel a tejszínnel, majd keverje el csomómentesre benne a kukoricalisztet, a sütőport és a sót.
Szúrja a bőrétől megfosztott virsliket hurkapálcára.
Forgassa meg azokat először a lisztben, majd a tojásos keverékben.
Süsse aranybarnára bő, forró zsiradékban.
Csepegtesse le, itassa le a felesleges zsiradékot, végül forrón kínálja.
Adjon hozzá mártogatáshoz mustárt, vagy ketchupot.

BURGER KING® REGGELI SZENDVICS
(BURGER KING® BREAKFAST SANDWICHES)
Hozzávalók:
1 db puffancs, puha vaj, 1 tojás, só, őrölt bors, 2 szelet bacon, 1 szelet sajt

Elkészítése:
Vágja félbe a péksüteményeket, pirítsa meg halvány sárgára a vágott felületüket, és még forrón kenje meg vajjal.
Melegítsen fel közepes hőmérsékletre egy serpenyőt, és nagyon vékonyan olajozza meg.
Nyissa fel mindkét végét a konzervnek, ürítse ki a belsejét, olajozza be, és állítsa a serpenyő közepére.
Üssön bele a dobozba egy tojást, sózza és borsozza meg, majd takarja le egy kistányérral.
Néhány percig süsse, majd késsel benyúlva vágja körbe, és vegye le a dobozt.
Fordítsa meg a tojást, és a másik oldalát is süsse néhány percig.
Süsse át a bacon szeleteket, és csepegtesse le.
Állítsa össze a szendvicset.
A puffancs aljára bacon, arra a tojás, majd a sajt és újra bacon következik.
Végül fedje be a péksütemény tetejével, és tegye be a mikroba 15-20 másodpercre, hogy a sajt kissé megolvadjon.

BURGONYAPÜRÉS SZENDVICS
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet körbevágott kenyér, 1 dl megmaradt burgonyapüré, 1 tojás, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 dkg vaj vagy margarin, 1 kis diónyi vöröshagyma, kevés só és törött fehér bors, 1 késhegynyi őrölt szerecsendióvirág

Elkészítése:
A nyers, kissé felvert tojást összekeverjük a burgonyapürével és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát.
A sóval, a borssal és a szerecsendió-virággal ízesítjük, végül hozzákeverjük a megpuhított, de már nem forró vajat.
A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, majd a burgonyás masszát rákenve, tepsire vagy sütőlemezre helyezzük.
Előmelegített forró sütőbe vagy grillsütőbe tolva, szép sárgásbarnára (de nem nagyon sötétre) sütjük.
Fokhagymával vagy kaporral is lehet ízesíteni, de egyidejűleg vagy az egyikkel, vagy a másikkal.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc

BURGONYÁS SZENDVICS 01.
Hozzávalók:
2 nagy, héjában főtt, már hideg burgonya, 10 dkg vaj, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 1 nagy csokor kapor, törött fekete bors és só ízlés szerint, zsúrkenyér szeletek

Elkészítése:
A főtt burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn lereszeljük.
A vajat habosra keverjük a fűszerekkel, a nyers tojással, hozzáadjuk a reszelt burgonyát meg a finomra metélt kaprot.
A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket megkenjük a burgonyás krémmel, és forró sütőben pirosra sütjük, majd a sütőből kivéve megszórjuk a reszelt sajttal, és a sajtot ráolvasztjuk.

BURGONYÁS SZENDVICS 02.
Hozzávalók:
12 szelet szendvicskenyér, 2 közepes nagyságú burgonya, 5 dkg vaj (vagy margarin), 4 evőkanál tej, 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó), 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió-virág, 1 púpozott mokkáskanál só

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük.
(Maradék főtt burgonyával is készíthető.)
Meghámozzuk, és egy villával összetörjük vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak reszelni lehet).
A tojást kissé felverjük a tejjel, és a reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet összekeverjük a burgonyával.
A masszát sóval, borssal, szerecsendióvirággal ízesítjük, és a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzáadjuk.
Ezután hozzákeverjük az olvasztott, de már kihűlt vajat.
A szendvicskenyerek mindkét oldalát a sütőben, sütőlapon (vagy grillsütőben) megpirítjuk.
Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet, majd a sütőbe téve néhány percig pirítjuk.
Végül rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, amennyi idő alatt a sajt éppen csak rá nem olvad, de még nem sül.
(Az égett, barnára sült sajt keserűvé válik!)
Maradék burgonyapüréből is el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet, és csak a tele vajjal keverjük össze.

BÖJTÖS SZENDVICS
Elkészítése:
A vajat citromlével, fehérborral, felvágott kaporral és tárkonnyal simára keverjük, majd rákenjük a kenyérre.
Ecetes uborka-szeletekkel díszítjük.

BRUSCHETTA
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma vagy mogyoróhagyma, 1 csomó bazsalikom, 5 ek olívaolaj, 0,5 tk citromlé, 6 érett hosszúkás paradicsom, (kb. 350 g), só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 szelet kb. 2 cm vastag kenyér

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk.
A bazsalikomot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Kisebb tálban 3 ek. olajat összekeverünk a hagymával, bazsalikommal és a citromlével.
A paradicsomokat megmossuk, és szárazra töröljük, majd 5 mm-s kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk az olajos keverékhez.
Sóval, borssal ízesítjük, azután félrerakjuk.
Megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk a fokhagymagerezdeket.
Serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk a maradék 2 ek. olívaolajat, a fokhagymát 1 percig aranybarnára pirítjuk benne.
A fokhagymát kiszedjük az olajból.
Megpirítjuk a kenyeret, 4 tányérra 2-2 szeletet teszünk.
Megkenjük a fokhagymás olajjal.
Szűrőkanálon lecsepegtetjük a paradicsomot, majd egyenletesen elosztjuk a kenyérszeleteken, és tálaljuk.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.