Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 23.

2020.04.08

ELŐÉTELEK

CAJUN CSIRKESZENDVICS
(CAJUN CHICKEN SANDWICH)
Hozzávalók:
1 csirkemell-filé, 3 ek Cajun fűszerkeverék*, vaj, 2 zsemle

Elkészítése:
A bőr nélküli melleket vágja félbe, majd két-két szeletre.
Erősen dörzsölje be a fűszerrel, és tegye egy órára hűtőbe.
Kevés vajjal kenjen ki egy teflon serpenyőt.
Közepes hőfokon addig süsse, míg a fűszerréteg megfeketedik rajtuk.
Ekkor fordítsa meg és a másik oldalukat is így pirítsa meg.
A félbevágott zsemlék vágott felületét világosbarnára pirítsa meg, végül az erre helyezett sült húsokkal, forrón tálalja

*(A házilag elkészített Cajun fűszerkeverék sót, chili paprikát, fokhagymaport, hagymaport és szárított zöld-fűszereket, valamint morzsolt, oregánót, bazsalikomot és kakukkfüvet tartalmaz.
A keverék jól zárható üvegben egy-két hónapig eláll. Többnyire elmorzsolt, szárított fűszereket használnak inkább, friss helyett.)

CARL'S JR.® ROPOGÓS CSIRKE-SZENDVICSE
(CARL'S JR.® BACON CRISPY CHICKEN SANDWICH)
Hozzávalók:
1 tojás, 2,4 dl víz, 2,4 dl liszt, 2,5 teáskanál só, 1 teáskanál piros paprika, 1 teáskanál hagyma por, csipet fokhagyma por, 4 csirkemell filé, 4 szezámmagos zsömle, 4 salátalevél, 4 paradicsomszelet, 8 szelet sült bacon, 8 szelet sajt

A farmer öntethez:
0,8 dl majonéz, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál olvasztott vaj, 1,5 teáskanál cukor, negyed teáskanál citromlé, késhegynyi só, petrezselyem és hagymapor, kevés kapor, fokhagymapor és fekete bors, 2 teáskanálnyi forró víz, fél teáskanál zselatin

Elkészítése:
Az öntethez oldja fel a zselatint a forró vízben.
A többi hozzávalót alaposan keverje le, majd adja hozzá a feloldott zselatint.
Takarja le, és felhasználásig tegye a hűtőszekrénybe.
A csirke melleket klopfolja ki fél centi vastagra, majd vágja félbe azokat.
Üsse fel a tojást és keverje ki 2,4 deci vízzel.
Nagyobb tálban elegyítse össze a lisztet, a sót, a paprikát, a hagyma porokat.
Egyenként panírozza be a húsokat.
Először forgassa meg a lisztes, majd a tojásos, végül újra a lisztes keverékben úgy, hogy teljesen beburkolja a panír.
Melegítsen fel egy liter olajat 180 fokra olajsütőben vagy magas falú serpenyőben.
Süsse a hússzeleteket 8-10 percig a bő forró olajban ropogós barnára.
Amíg sül, vágja félbe a zsemléket, és vágott felületüket kissé pirítsa meg.
A pirított felületeket kenje meg 1,5 kanálnyi mártással, tegyen salátalevelet és paradicsomkarikát rá.
Erre kerül a lecsepegtetett sült csirke, majd a sajtszelet.
Tegye legfelülre a bacon szeletet, majd fedje be a tetejével.

CETHALÁSZOK SZENDVICSE
Hozzávalók 6 személyre:
6 császárzsemle, 2 evőkanál vaj, 2 tojás, 1/2 pohár tej, 6 szelet, filézett tőkehal (egyenként 90 g-osak), 1 pohár liszt, 2 pohár, sóval és borssal fűszerezett, finom zsemlemorzsa, 4 pohár olaj, 2/3 pohár tartár-szósz

Elkészítése:
Kettévágjuk a zsemléket, és megkenjük vajjal.
Elkeverjük a tojást a tejjel.
A tőkehalszeleteket megszórjuk liszttel, megmerítjük a tejes tojásban és megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Megmelegítjük az olajat. A tőkehalat 3 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kap.
Mindegyik zsemleszeleten elkenünk 2 evőkanál tartár-szószt.

CHILIS SZENDVICS
(CHILI'S SANDWICHES)
Hozzávalók:
3 db zöld chili paprika, 6 szelet kenyér, 3 szelet füstölt sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2-3 evőkanál vaj

A mártáshoz:
25 dkg friss paradicsom, 1 chili paprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítése:
A chili paprikákat vagdalja nagyon apróra, majd kés lapjával még nyomkodja is meg.
Kenje három szelet kenyérre.
Fektessen rájuk 1-1 szelet sajtot, és takarja be a maradék kenyérrel mindegyiket.
A tojásokat a tejjel verje fel, és mártsa jól ebbe a szendvicseket.
A felforrósított vajon süsse aranybarnára a szendvicseket.
Közben a mártás hozzávalóit durvára vágja össze, majd turmixgépben pépesítse.
Ezzel a ***salsa mártással díszítve tálalja a szendvicseket.

***A salsa szósz [ejtsd: szalsza] egy latin-amerikai mártás-, vagy szószféle. Ezt kínálják a tortilla chips mellé mártogatni, de töltelékként is használják a különféle ételekhez.
Rengeteg ízben készítik, alapja általában nagyon kicsi darabkákra aprított zöldség (tomatillo, paradicsom, avokádó stb.), ezt a keveréket ízesítik sóval, borssal és más fűszerekkel.
Kedvelt alkotóeleme a lime (zöldcitrom), ami egy picit pikánssá teszi az ízeket.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.