Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 24.

2020.05.13

ELŐÉTELEK

CLEOPATRA KEDVENCE
Hozzávalók:
Májkrém, sajt, párizsi, ketchup, majonéz, gomba, olívabogyó, tetszés szerinti fűszerek, pár szelet kenyér

Elkészítése:
A kenyérszeleteket kenjük meg májkrémmel.
A sajtot és a párizsit reszeljük le, vagy kockázzuk fel, majd szórjuk rá egyenletesen a megkent kenyérre.
Az olívabogyókat vágjuk ketté, és helyezzük a megrakott szeletekre a gombával együtt.
Tegyünk rá ketchupot, majonézt, és tetszés szerinti fűszereket, majd tegyük be előmelegített sütőbe, vagy grillbe, és süssük addig, míg a sajt, ropogósra nem pirult.

CLUB HOUSE SANDWICH
Hozzávalók:
Roston sült csirkemell (vékonyra szeletelve), paradicsom (szeletelve), bacon-szalonna (szeletelve és sütve), salátalevél, majonéz, vaj, 3 szelet pirított kenyér

Elkészítése:
Az első szelet kenyeret kend meg vajjal, borítsd be a salátalevéllel, arra megint kenj egy kis vajat, majd majonézt, s tedd rá a paradicsomot meg a bacont.
Ekkor jön rá a második kenyér (amelynek az alját előzőleg vékonyan megkented majonézzel), arra megint vaj, majonéz, s végül a csirkemell, fedőként pedig a harmadik pirítós.
Az emeletes szendvicset függőlegesen vágd ketté, s egy-egy pálcika beleszúrásával rögzítsd a tornyokat.

CORDON BLEU
Hozzávalók:
20 dkg csirkehús, 10 dkg sonka, 4 fej gomba, 5 dkg füstölt sajt, 4 db zsemle, 1 tojás, fél dl tejszín, szezámmag

Elkészítése:
Vagdalja apróra a főtt csirkehúst és a sonkát.
A vékonyan felszeletelt gombával és a durvára reszelt sajttal keverje össze egy tálban.
A félbevágott zsemlékre halmozza rá a húsos keveréket.
Óvatosan locsolja meg a tejszínnel felvert tojással.
Hintse meg a szezámmaggal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süsse zsemleszínűre a szendvicseket.
Melegen tálalja.

COWBOY-KAJA
(COWBOY CHOW)
Hozzávalók:
45 dkg marhahús, 1 doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál ketchup, 1 evőkanál cukor, 1,5 evőkanál Worcestershire mártás, 1 teáskanál ecet, 1 csípős paprika

Elkészítése:
Serpenyőben a reszelt hagymával és az apróra vagdalt paprikával együtt pirítsa barnára a darált húst.
Húzza le a melegről, és forgassa egybe a többi alkotórésszel.
Tegye vissza fedő alatt, 15-20 percre, a tűzre.
Időnként keverje meg.
A félbevágott zsemlékbe halmozva tálalja.

CROQE MONSIEUR
Hozzávalók 4 személyre:
340 g vékony szeletekre vágott főtt sonka, 4 szelet (szeletenként 60 g) sajt, 8 szelet héja nélküli kenyér, 80 g vaj

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 220°c-ra. Két szelet kenyér közé 1/4 szelet sonkát és 1 szelet sajtot teszünk.
A külső részüket bekenjük vajjal. 5 percre a sütőbe tesszük, amíg a szendvicsek aranybarna színt nem kapnak.
Négy részre vágjuk és burgonyasalátával tálaljuk.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.