Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 26

2020.06.10

ELŐÉTELEK

CSIRKEFALATKÁK
(CHICKEN COBBS)
Hozzávalók:
1 francia kenyér, 2 csirkemell, 25 dkg bacon szalonna, 1 avokádó, 1 kis fej saláta

Az öntethez:
10 dkg krémsajt, 6 evőkanál majonéz, 5 dkg kék sajt

Elkészítése:
Az öntet hozzávalóit keverje simára, majd felhasználásig tegye félre.
A csirkemellet sózza be, majd minden oldalukról grillsütőben süsse puhára, majd, ha kihűlt, vékonyan szeletelje fel.
A kenyeret vágja fel 24 szeletre, és mindkét oldalukat enyhén pirítsa meg.
A szeletek egyik oldalát kenje meg az öntettel.
Erre helyezzen egy-egy szelt sült húst, arra avokádó karikát, majd ropogósra sült bacon szalonnát.
A szendvicseket takarja le egy másik szelet kenyérrel.
Kissé nyomja össze, majd azonnal tálalja.

CSIRKEHÚSOS ZSEMLE BARBECUE SZÓSSZAL
Hozzávalók 6 személyre:
1 evőkanál olaj, 1/2 pohár apróra vagdalt vöröshagyma, 3/4 pohár víz, 1/4 pohár paradicsomszósz, 1/4 pohár ketchup, 1/2 kiskanál só, 1/2 kiskanál paprika. 1/2 kiskanál szurokfű, 1/2 kiskanál kakukkfű, 1/2 kiskanál bors, 1/2 kiskanál chilli, 450 gr apróra vágott főtt csirkehús, 6 császárzsemle

Elkészítése:
Felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a vizet, paradicsomszószt, ketchupot és a fűszereket.
Kis lángon pároljuk 20 percig. Hozzáadjuk a csirkehúst, és még 5 percig pároljuk. Félbevágjuk a zsemléket.
Ráhelyezzük a szószos csirkét és így kínáljuk.

CSIRKE KIRÁLYI MÓDON
(CHICKEN Á LA KING)
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 3 evőkanál liszt, 2,4 - 2,4 dl csirkeleves és tej, 1 teáskanál só, 1 főtt csirkemell, 10 dkg párolt gomba, 1 piros húsú paprika

Elkészítése:
A megolvasztott vajban keverje el a lisztet.
Rövid pirítás után öntse fel a folyadékokkal, miközben habverővel simára keveri.
Addig főzze, míg mártás sűrűségű lesz.
Keverje bele az apró kockákra vagdalt húst, gombát és paprikát.
(Ha szereti, kevés Tabasco mártást is adhat hozzá.)
Mindkét oldalukon zsemleszínűre pirított, meleg kenyérrel kínálja.

CSIRKESALÁTÁS SZENDVICS
(CHICKEN SALAD SANDWICH)
Hozzávalók:
0,6-0,6 dl majonéz és joghurt, 1 teáskanál vagdalt kapor, fél teáskanál reszelt citromhéj, 2 teáskanál citromlé, negyed teáskanál só, 2 db főtt csirkemell, 4 salátalevél, 8 szelet kenyér

Elkészítése:
A majonézt, a joghurtot, a kaprot, a citromhéjat és a citromlevet kis tálkában keverje ki és sózza meg.
Forgassa bele a fél centis darabokra vagdalt, előzőleg megsózott húst.
Négy szelet kenyérre fektessen salátalevelet.
Erre halmozza a hússalátát.
Takarja le egy-egy szelet kenyérrel mindegyiket.
Kissé nyomja össze, majd átlósan vágja háromszög alakúra.
Hidegen fogyassza.

Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.