Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 3.

2019.07.14

ELŐÉTELEK

ALMÁS MELEGSZENDVICS ÍNYENCEKNEK
Elkészítése:
4 db almát megtisztítunk, a magházat eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. 2 evőkanál citromlével meglocsoljuk. 8 szelet fehér kenyeret megvajazunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
(Én előtte egy kicsit megpirítottam kenyérpirítóban a kenyérszeleteket, mielőtt bevajaztam volna).
Minden szelet kenyérre 1-1 szelet sonkát teszünk, majd az almaszeleteket elrendezzük rajtuk (legyezőszerűen, jól megpakolva). Sajtszeletekkel beborítjuk, és forró sütőbe tesszük kb. 8-10 percre. Forrón tálaljuk.

ALMÁS-SAJTOS PULYKASZENDVICS
(CHEDDAT APPLE TURKEY SANDWICH)
Hozzávalók:
0,6 dl dijoni mustár, 2 ek méz, 8 szelet rozsos kenyér, 10 dkg Anikó sajt, 4 szelet füstölt pulykamell, 1 alma, fél citrom leve

Elkészítése:
A mézet és a mustárt alaposan keverje ki, majd ezzel kenje meg a kenyérszeletek egyik oldalát.
Négy szeletre morzsolja rá a sajtot.
Ezeket takarja be a pulykamell szeletekkel.
A tetejükre kenje rá a meghámozva citromlébe reszelt almát.
Tegye rájuk a maradék kenyérszeleteket.
Kissé nyomkodja le a szendvicseket, végül tálalás előtt tegye forró grillsütőbe 1-2 percre.

ALMÁS-SAJTOS SZENDVICS
Hozzávalók:
3 savanykás alma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 5 dkg vaj, 1-2 evőkanál sűrű tejföl, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt fehér bors, fehér kenyérszeletek

Elkészítése:
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük.
A vajat habosra keverjük a fűszerekkel, a tejföllel és a reszelt sajttal, majd hozzáadjuk a reszelt almát is.
A mindkét oldalán megpirított kenyérszeleteket vastagon megkenjük az almás-sajtos krémmel, és előmelegített grillsütőben (vagy forró sütőben, sütőlemezen) 3-4 percig sütjük.

ALMÁS SZENDVICS
Hozzávalók 6 személyre:
3 pohár héjától megtisztított és kockára vágott alma, 3 evőkanál méz, 1/2 pohár majonéz, 1/2 kiskanál őrölt fahéj, 1 almás-gyümölcsös kenyér, 1/2 pohár reszelt sajt

Elkészítése:
Összekeverjük az almát a mézzel, majonézzel és fahéjjal.
Felszeleteljük a kenyeret.
Minden egyes szeletre egyforma mennyiséget teszünk a töltelékből.
Sütőlemezre rakjuk.
Megszórjuk sajttal, és sütőbe tesszük. Amikor a sajt megolvad, kivesszük.
Azonnal tálaljuk.

AMERIKAI ÓRIÁS HAMBURGER
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg darált marhaszínhús, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 6 édeskés hamburgerzsemle (nagy puffancs vagy zsemle). 6 vékony szelet sajt (pl. lapka), 2 evőkanál majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 kis paradicsom, 1 evőkanál olaj, 1 marék csíkokra vágott saláta

Elkészítése:
A darált marhahúst összegyúrjuk a sóval és a borssal, majd 6 egyforma nagyságú, lelapított, nagy pogácsát formálunk belőle.
A megmosott, héjas uborkát karikákra vágjuk.
A hagymát tisztítás után a megmosott paradicsommal együtt felkarikázzuk.
Nagy teflonserpenyőt bekenünk olajjal, majd felforrósítjuk.
A húspogácsákat erős lángon mindkét oldalukon jól átsütjük.
Ezután a sajtszeleteket elosztjuk a még forró húspogácsákon.
A zsemléket lapjában kettévágjuk, majd egy-egy zsemlye félre ráteszünk egy sajtos húspogácsát, megkenjük majonézzel, elosztjuk rajtuk az uborka- és a hagymakarikákat meg a paradicsomszeleteket, majd a salátacsíkokkal beborítjuk, és rátesszük a zsemle másik felét.
Kissé összenyomva, tálra tesszük.
Hideg sörrel a legjobb.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.