Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 4.

2019.08.05

ELŐÉTELEK

AMERIKAI RAKOTT KENYÉR
Hozzávalók:
10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz

Elkészítése:
A kenyeret kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Szélet levágjuk, majd megvajazzuk.
A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk.
Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.
Műanyag fogvájóval átszúrjuk.
Átlósan kettévágjuk.
Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk.
A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel. Ízesíthető még ketchuppal, Worchester mártással, mustárral.

AMERIKAI SAJTOS MELEGSZENDVICS BACON SZALONNÁVAL
Hozzávalók:
Pannónia sajt 15 dkg, tejföl 1 dl, tojássárgája 1 db, kenyér 8 szelet, bacon szalonna 15 dkg, olaj 3 cl, pirospaprika, só

Elkészítése:
A lereszelt sajtot a tejföllel, sóval, kevés pirospaprikával egy lábasba tesszük és gyenge tűzön, folytonos keveréssel sűrű péppé főzzük.
A tűzről levéve belekeverjük a tojássárgáját.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd az elkészített sajtkrémmel megkenjük.
A hajszálvékonyra szeletelt bacon szalonnát egy kevés olajban kissé megsütjük.
Mindegyik sajtos kenyérre teszünk belőle.
Forró sütőbe tesszük, és 1-2 perc alatt jól átmelegítjük.

AMERIKAI SÜLT VIRSLI
Hozzávalók:
2 pár virsli, 15 dkg trappista sajt, 4 vékony szelet angolszalonna, ketchup, mustár, vaj

Elkészítése:
A virsliket megszabadítjuk héjuktól, és hosszában bevágva egy kivajazott tálba helyezzük, vágással lefelé.
A sütőbe tesszük és 4 percig 500 W-on sütjük. Kivesszük a virsliket, belehelyezzük a sajtszeleteket és körültekerjük angolszalonnával, majd két végén fából készült fogvájóval összetűzzük.
A virsliket vágással felfelé visszatesszük a mikróba és további 4 percig 500 W-on sütjük.
Tálaláskor ketchupot és mustárt adunk hozzá.

AMOR ESCONDIDO
(ELBÚJT SZERELEM) -
MÁS NÉVEN: GATO ENCERRADO (ZSÁKBAMACSKA)
Hozzávalók:
3 banán, 6 szelet sajt (megfelel az Anikó sajt), 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 tojás, olaj, só

Elkészítése:
A banánokat meghámozzuk, és elfelezzük. A feleket hosszában is kettévágjuk, s közéjük egy-egy szelet sajtot teszünk, majd ezeket a szendvicseket a két végükön egy-egy fogpiszkálóval összetűzzük, hogy ne essenek szét.
A tejből, a lisztből és a tojásból sűrű és sima tésztát keverünk.
A banánszendvicseket belemártjuk a tésztába, majd bő forró olajban pirosra sütjük.
(Tálalás előtt a fogpiszkálókat kidobjuk.)

ANANÁSZOS FRANCIA SZENDVICS
(ANGOL-JAMAICAI)
Hozzávalók:
8 x 1 cm vastag fehér kenyér, 2 tk fűszerkeverék, (Lehet Provance fűszerkeverék)  50 g vaj, 3 ek daracukor. 25 g ananász konzerv, 4 tojás, 150 ml tejszín, 1-2 ek rum

Elkészítése:
A kenyereket megkenjük vajjal. Az ananász levét kinyomjuk egy szitán, majd összekeverjük 1/2 tk fűszerkeverékkel és 1 ek daracukorral. Egy nagy kanálnyit a kenyér közepébe teszünk (4) és a maradék szeletekkel betakarjuk, széleit jól összenyomjuk.
A tojást a tejszínnel, rummal és 1 tk fűszerkeverékkel összekeverjük.
A kenyereket a tojásos masszába mártjuk, és forró vajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
A tetejét megszórjuk cukorral és a maradék fűszerrel.

ANANÁSZOS MELEGSZENDVICS
Hozzávalók 1 szelethez:
1 szelet pirított kenyér, 1 dkg vaj, 1 szelet sonka vagy felvágott, 1 ananász karika (konzerv), 1 szelet trappista sajt, 1 mokkáskanál apróra vágott snidling

Elkészítése:
A kenyeret megvajazzuk, a sonkát, az ananászt és végül a sajtot ráfektetjük, és snidlinggel megszórjuk. 600 W-tal 1 percig sütjük.
Az ananászt a sajt fölé is rakhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.