Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 5.

2019.08.16

ELŐÉTELEK

ANANÁSZOS PUFFANCS
(PINEAPPLE BAGEL SANDWICH)
Hozzávalók:
2 db puffancs, 4 ek natúr krémsajt, 4 szelet bacon, 4 szelet hagyma, 4 szelet ananász

Elkészítése:
A félbevágott puffancsokat kenje meg a krémsajttal.
Fektessen rá egy felébe hajtott bacon szeletet. A szalonnába (a félbehajtás közé) helyezzen be egy vékony karika vöröshagymát. Legfelülre fektesse az ananászkarikát. Forró, de már lekapcsolt sütőben 4-5 perc alatt melegítse át.
Langyosra hűlve kínálja.

ANANÁSZOS SZENDVICS
Hozzávalók:
4 szelet szendvicskenyér, 2 dkg kapros vajkrém. 4 szelet Pannónia-sajt, 4 karika ananász, 4 szem cseresznye vagy meggybefőtt

Elkészítése:
A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk, megkenjük kapros vajkrémmel. Beborítjuk sajtszelettel, és a közepére egy jól lecsepegtetett ananászt teszünk. Sütőben átforrósítjuk, és megvárjuk, míg a sajt kissé megolvad.
Tálaláskor az ananász közepére egy szem meggyet vagy cseresznyét teszünk.

ANANÁSZOS-TARJÁS STANGLI
Hozzávalók:
2 óriás stangli, 20 dkg szeletelt főtt tarja, 4 ananászkarika (konzerv), 20 dkg márványsajt, 5 dkg dióbél

Elkészítése:
A stanglikat hosszában kettévágjuk, és mindkét felén elosztjuk a tarját. Mindegyikre 2 félbevágott ananászkarikát fektetünk, morzsolt márványsajttal és dióbél darabokkal megszórjuk.
5 perc alatt sütőben átforrósítjuk.

ANGOL SÖRÖS MELEGSZENDVICS
Elkészítése:
Végy személyenként 2 szelet kenyeret, 10 dkg sajtot, 5 dkg vajat, 2-3 kanálnyi barna sört, 1 kávéskanálnyi mustárt, továbbá pirospaprikát, borsot és sót.
A kenyereket pirítsd meg, s az egyik oldalukat kend meg vajjal. Egy serpenyőben olvaszd fel a maradék vajat, reszeld bele a sajtot, add hozzá a sört, a mustárt, sózd, borsozd és hintsd meg kevés pirospaprikával.
Amikor a sajt is felolvadt, ezzel a masszával kend meg vastagon a kenyerek vajas felét.
Tálalás előtt a sütőben, vagy grillsütőben jól forrósítsd át a szendvicseket.

ANGOL SZENDVICS
Hozzávalók:
20 dkg reszelt sajt, 1 tojássárga, 5 dkg angolszalonna, 1 teáskanál pirospaprika, 1/2 dkg vaj, só és törött fekete bors, ízlés szerint, kevés mustár, csipetnyi csípős paprika (vagy 1 csípős csöves paprika), kenyérszeletek

Elkészítése:
A reszelt sajtot kikent teflon-lábosban nyúlósra olvasztjuk, majd a tüzet elzárva alatta, belekeverjük a fűszereket. A sajtot ezután a mindkét oldalán megpirított kenyérszeletekre kenjük. Mindegyik szendvics tetejére ráfektetünk egy hajszálvékonyra szeletelt angolszalonnát, és egy vékony szelet paprikát.
A sütőben addig sütjük, amíg a szalonna, ropogóssá válik.

AVOKÁDÓS BACONSZENDVICS
(AVOCADO BACON SANDWICH)
Hozzávalók:
10 dkg baconszelet, 1 avokádó, fél tk citromlé, só, őrölt bors, 4 dkg vaj, 4 nagy szelet kenyér
A díszítéshez:
vékony citromkarika, vagdalt petrezselyem

Elkészítése:
A baconszeleteket süsse ropogósra, csepegtesse le.
Hámozza meg és magozza ki az avokádót, majd pépesítse. Locsolja meg a citromlével.
Fűszerezze sóval és borssal. Vajazzon meg két szelet kenyeret. Erre kenje az avokádó pépet. Rendezze el rajta a sült bacont. Takarja be a maradék kenyérszeletekkel.
Préselje össze a szendvicseket, végül a tetejüket díszítse a citromkarikákkal és a vagdalt petrezselyemmel.

AVOKADÓS CSIRKE RAKOTTAS
(AVOCADO AND CHICKEN TORTAS)
Hozzávalók:
1 érett avokadó, 2 puffancs, só, őrölt bors, 1 csirkemellfilé, 4 db jégsaláta levél, 1 paradicsom, 10 dkg bab, 1 zöld húsú paprika

Elkészítése:
A csirkemellet vágja négy szeletre, majd sózva, borsozva grillsütőben süsse készre. A megfőtt babot pépesítse. Az avokádót hámozza meg, magozza ki, és szintén pépesítse. A puffancsokat vágja félbe. A vágott felületükre kenje rá az avokádót. Ízesítse sóval és borssal. Helyezzen rájuk egy-egy hússzeletet.
Takarja le azokat a salátalevelekkel, amire paradicsomkarikákat tegyen.
Halmozzon rájuk a babpüréből.
A tetejüket díszítse felkarikázott paprikával.

AVOKÁDÓS CSIRKESÜLT
(AVOCADO CHICKEN MELT)
Hozzávalók:
2 csirkemell-filé, 1,2 dl kukoricakorpa, 1 teáskanál fokhagymás só, 2 evőkanál étolaj, 1 kemény avokádó, 5 dkg sajt, 4 szelet kenyér, 1 dl joghurt, 1 piros húsú paprika

Elkészítése:
A megmosott, lebőrözött csirkemelleket vágja félbe, majd kissé klopfolja ki.
A kenyérszeleteket pirítsa zsemleszínűre mindkét oldalukon, majd egyik felüket kissé dörzsölje be fokhagymával.
Öntse egy nejlontasakba a kukoricakorpát a fokhagymás sóval. Tegye bele a hússzeleteket, és alaposan rázza össze, és dörzsölje beléjük a keveréket.
Teflon serpenyőben forrósítsa fel az olajat, amiben oldalanként két-két percig párolja a húsokat.
Az így elősütött szeleteket fektesse jénai tálba.
Borítsa be a meghámozott, vékonyan felszeletelt avokádóval, majd szórja meg a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben süsse negyed órán át. Helyezze az elkészített pirítósokra.
Csepegtessen a szendvicsekre sózott és borsozott joghurtot, végül díszítse a felkarikázott paprikával.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.