Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 6

2019.09.27

ELŐÉTELEK

AVOKÁDÓS TARISZNYARÁK
Hozzávalók 6 személyre:
1 pohár majonéz, 1/4 pohár cukor, 450 g tarisznyarák, 2 kockára vágott avokádó, 1 pohár kimagozott piros szőlő, 1/2 pohár darabolt dió, 1 banános kenyér

Elkészítése:
Elkeverjük a majonézt a cukorral. Elvegyítjük a tarisznyarák húst az avokádóval, szőlővel és a dióval. Állandó keverés közben hozzáadjuk a majonézhez a gyümölcskeveréket. Felszeleteljük a kenyeret vastag szeletekre.
Rátesszük a tölteléket.
Tálaljuk.

AZTÉK HOTDOG (HOTDOGS AZTECA)
Hozzávalók:
8 db tortilla tésztalap, 8 db hot-dog kolbász, 1 dobos chilis bab, 8 szelet füstölt sajt

Elkészítése:
A szoba-hőmérsékletű tortilla lapok közepére tegyen a chilis babból. Fektesse rájuk a kolbászt. Takarja be a sajtszelettel. A tésztát tekerje fel, és fogvájóval tűzze meg a hengereket.
A 240 fokra előmelegített sütőben süsse tíz percet, míg a sajt felolvad, és összefogja a szendvicset.

ÁZSIAI PULYKAVAGDALT (ASIAN TURKEY BURGERS)
Hozzávalók:
25 dkg darált pulykahús, 2 fej reszelt vöröshagyma, 1 tojás, 0,6 dl zsemlemorzsa, 3 evőkanál ***Teriyaki-szósz, 1 kávéskanál erős paprikakrém, 2 mokkáskanál reszelt gyömbér, 4 db puffancs

Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan keverje össze. Formázzon belőle négy korongot. Közepes hőmérsékletű grillsütő rácsán (amit legalább 10 centivel a fűtőszál alá helyez) süsse mindkét oldalán addig, míg kezd megbarnulni.
A megsült szeleteket tegye salátalevéllel a félbevágott édes zsemlébe.

***A Teriyaki-szószhoz:
2 dl szójaszósz, 2 dl szaké (rizsbor), 2 evőkanál cukor
A tetejére:
salátalevél

BABOS CSÍRÁS MELEGSZENDVICS
Hozzávalók:
20 dkg tarkabab, só, őrölt bors, 2 babérlevél, 1 közepes vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 10 dkg margarin, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 8 szelet kenyér, 2 csésze 4-5 napos búzacsíra, 10 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítése:
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd sóval és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és ha langyosra hűlt, burgonyanyomón áttörjük. A felaprított vöröshagymát, majd a fokhagymát is az olajon üvegesre sütjük, a puha margarinnal együtt a babpüréhez adjuk. Sóval, őrölt borssal, mustárral és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és habosra keverjük. Az így kapott babkrémet a kenyérszeletekre kenjük.
Búzacsírával és reszelt sajttal gazdagon meghintjük, azután forró sütőben 5-6 perc alatt megsütjük.

BABOS MELEGSZENDVICS(CROSTINI CON PUREA DI FAGIOLI)
Hozzávalók:
1 fej fokhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 szelet kenyér, 40 dkg-os vörös bab konzerv, 0,6 dl olívaolaj

Elkészítése: Pucolja meg a fej fokhagymát, tegye kis serpenyőbe, és kevés olívaolajjal meglocsolva tegye 160 fokos sütőbe 40-45 percre, amíg a gerezdek kezdenek halvány barnává válni.
Vegye ki, és hagyja kihűlni. Közben pirítsa meg kissé a szelet kenyerek mindkét oldalát, és dörzsölje be ízlése szerint fokhagymával. Nyissa fel a konzervet, öntse le róla a levét, a babot pedig öntse turmixgépbe. Adja hozzá az olíva olajat, a kihűlt és sült fokhagymát. 15-20 másodperc alatt pépesítse a keveréket.
Kenhető pépet kell kapnia.
Ha túlszáraz, tehet hozzá egy keveset a konzerv levéből.
Ezzel kenje meg a kenyérszeleteket, majd 5 percre tegye vissza a sütőbe.
Végül vegye ki, s fogyasztás előtt kissé locsolja meg olívaolajjal.
Díszítésül tehet a szendvicsekre paradicsom-karikákat, vagy nem túl aromás ízű reszelt sajttal is megszórhatja.
Még különlegesebbé teheti némi szardellagyűrűvel.

BACONOS-GOMBÁS MELEGSZENDVICS (BACON-MUSHROOM MELT)
Hozzávalók:
8 szelet bacon szalonna, 8 szelet barna kenyér, 4 ek majonéz, 4 gomba, só és őrölt bors, 2 paradicsom, 20 dkg szeletelt sajt, 4 db kelbimbó

Elkészítése:
Helyezze a grillsütő alsó fokára a rácsot, és melegítse elő a készüléket. A bacon szeleteket süsse ropogósra, majd itassa le róluk a felesleges zsiradékot. A kenyérszeleteket kenje meg a majonézzel. Terítse be gombaszeletekkel. Erre paradicsomkarikákat fektessen, majd a szalonna, végül legfölülre a sajtszelet kerüljön.
Minden szeletet díszítsen egy félbevágott kelbimbóval.
A szendvicseket a grillrácsra téve, süsse rajtuk a megolvadt sajtot barnára.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.