Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 7.

2019.10.06

ELŐÉTELEK

BAJOR SÖRFALAT
Elkészítése:
60 g lágy vajat 1 teáskanál édes mustárral, 1 teáskanál szardellakrémmel, 1 késhegynyi pirospaprikával és sóval kikeverünk. 150 g reszelt ementáli sajtot adunk hozzá.
Esetleg tehetünk bele 1 evőkanál tejszínt is.
4 szelet barna rozskenyeret megkenünk a krémmel, és körülbelül 5 percig grillezzük. ízlés szerint díszíthetjük a sörfalatot karikákra vágott retekkel, vagy szezon alapján bármilyen zöld-félével.
Még forrón tálaljuk.
4 adagnak felel meg.

BANÁNOS-DATOLYÁS BUGYOR (BANANA AND DATE PITA)
Hozzávalók:
2 ek mogyorókrém, 3 ek méz, 8 db datolya, 1 db banán, 2 db puffancs

Elkészítése:
Kis tálkában keverje habosra a mézet és a mogyorókrémet. A félbevágott puffancsok vágott felületét pirítsa zsemleszínűre.
Kenje meg mindegyiket a mogyorós keverékkel. Halmozza a szeletekre a felkarikázott banánt és a darabolt datolyát. Fakanállal kissé nyomkodja le a szendvicseket, majd 1-2 percre tegye be felmelegített, de már lekapcsolt grillsütőbe.
Melegen kínálja.

BANÁNOS, DIÓS KENYÉR
Hozzávalók 2 db-hoz:
4 tojás, 1 1/2 pohár cukor, 1 pohár olvasztott vaj, 1 kiskanál mandulaolaj, 4 db jól érett, összenyomkodott banán, 2 1/2 pohár liszt, 2 1/2 kiskanál sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kiskanál ós, 1 pohár kókuszreszelék, 1 pohár durvára aprított dió, 1 pohár félbevágott meggy

Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. Alaposan elkeverjük a tojásokat. Keverés közben hozzáadjuk apránként a cukrot, felolvasztott vajat és a mandulaolajat.
Állandó keverés közben hozzátesszük a banánpépet. Nagy edényben összekeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzáadjuk a tojásos-banános masszát, alaposan összekeverjük.

Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, a diót és a meggyet. Kiöntjük a tésztát két kizsírozott (20 x 10 cm-es) formába és sütőben sütjük 1 órán keresztül (tűpróba).
A formákat hűtjük 10 percig, ezután drótból készült, rácsos alátétre tesszük, hogy a kenyér teljesen kihűljön.

BAROMFISONKÁS SZENDVICS
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 salátalevél, 4 aszalt füge, 10 dkg szójacsíra (konzerv), 12 szelet szezámmagos kenyér, 2 ek vaj, 20 dkg füstölt baromfi-sonkaszalámi

Előkészítés:
A salátaleveleket leöblítjük, megszárítjuk.
A fügéket kettévágjuk.
A szójacsírát lecsepegtetjük.

Elkészítése:
A kenyereket megkenjük vajjal.
Nyolc szeletre ráfektetjük a salátákat, erre a fügét és a szójacsírát.
A szalámit kissé összetekerjük, és a kenyerekre rakjuk.
Egymásra teszünk két megrakott kenyeret, és befedjük őket egy üres kenyérrel. Kissé összenyomkodjuk.

BAZSALIKOMOS-SAJTOS
(MOZZARELLA BASIL MELT)
Hozzávalók:
6 szelet szendvicskenyér, 1 ek olívaolaj, 15 db bazsalikomlevél, 2 kemény paradicsom, 20 dkg mozzarella sajt, só és őrölt bors, 5 dkg füstölt sajt

Elkészítése:
A kenyerek egyik oldalát kenje meg az olívaolajjal. Fektessen három szeletet (az olajos felével lefelé) sütőlapra. Ezekre rendezzen vékonyan szeletelt mozzarellát, arra bazsalikom leveleket, majd paradicsom karikákat.

Sózza és borsozza ízlése szerint. Takarja be a maradék kenyerekkel, olajos felükkel lefelé.
 

Szórja meg a reszelt sajttal, végül 2-3 perc alatt forró sütőben olvassza rájuk a sajtot, és süsse aranybarnára.
Azonnal kínálja.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.