Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 8.

2019.11.07

ELŐÉTELEK

BÉCSI-SZELETES SZENDVICS
Hozzávalók 4 személyre:
1/4 pohár tej, 1 tojás, 4 vékonyra vert (egyenként 60 g-os) borjúszelet, 1/4 pohár liszt, 1/2 pohár, sóval és borssal fűszerezett zsemlemorzsa, 2 evőkanálnyi vaj, 3 evőkanál almalé, 3 evőkanál majonéz, 4 császárzsemle, 4 salátalevél

Elkészítése:
Elkeverjük a tojást a tejjel. Megszórjuk liszttel a borjúszeleteket, a tejes tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a fűszerezett zsemlemorzsában. Felmelegítjük a vajat egy nagy serpenyőben és a panírozott borjúszeleteket mindkét oldalát 2 1/2 percig sütjük. Az almalevet elkeverjük a majonézzel.
Félbevágjuk a zsemléket.
Megkenjük az almalés-majonézes szósszal. A zsemlék alsó felére helyezzük a salátalevelet, majd erre a hússzeleteket.
Beborítjuk a zsemle felső részével.
Tálaljuk.

BENCÉS SZENDVICS
(BENEDICTINE)
Hozzávalók:
2 közepes uborka, 1 fej vöröshagyma, 45 dkg krémsajt, kemény paradicsom

Elkészítése:
A meghámozott hagymát és paradicsomot darabolja apróra. Turmixgépben pépesítse, majd keverje habosra a krémsajttal.
Lehűtve használhatja szendvicsek díszítésére.
Önállóan zsemleszínűre pirított kenyéren a legfinomabb, amit vékony paradicsomkarikákkal díszít.

BETYÁROS MELEGSZENDVICS
Hozzávalók:
4 szelet zsúrkenyér 25 dkg füstölt kolbász 2 db keményre főtt tojás 1 db közepes fej lilahagyma 4 szelet lapka sajt, magyaros vajkrém, gulyáskrém, zöldpaprika, paradicsom

Elkészítése:
A zsúrkenyér szeleteket 1 percig 500 W-on megpirítjuk. A hagymát és a kolbászt vékony karikákra vágjuk. A keményre főtt tojást megtisztítjuk és felszeleteljük. A magyaros vajkrémmel megkent zsúrkenyér szeleteket gazdagon megrakjuk kolbásszal, tojással és hagymával. Betakarjuk lapka sajttal és a sütőbe téve 3 percig 500 W-on sütjük.
Tálaláskor paprikával, paradicsommal és gulyáskrémmel díszítjük.

BIG KING
Hozzávalók:
70 dkg darált marhahús, só, bors, 4 nagy hamburger zsemle, 4 salátalevél, 8 szelet sajt, 8 szelet hagyma, 8 kapros savanyú uborka

Az öntethez:
0,6 dl majonéz, 2 tk Francia-mártás, 2 tk édes fűszerkeverék, 1 tk ecet, fél tk cukor, negyed tk citromlé, késhegynyi őrölt paprika

Elkészítése:
Készítse el az öntetet, a hozzávalók kikeverésével egy kis tálkában.
A felhasználásig tegye félre.
Forrósítsa fel a grillsütőt.
Ossza a húst nyolc egyenlő részre.
Gyúrjon belőlük gombócokat, majd lapítsa zsemle méretűvé azokat. Grillezze a húskorongokat oldalanként 2-3 percig, közben sózza és borsozza meg.
Ha a hús elkészült, pirítsa a zsemlék vágott felületét barnára.
Vigyázzon ne égjenek meg!
Állítsa össze a burgereket.
Először egy kanálnyi mártás kerül a zsemlére, erre salátalevelet tegyen.
Következik egy húskorong, majd sajt.
Tegyen rá a szétválasztott hagymakarikákból, amire a második szelet hús és sajt jön.
Végül zárja le a zsemle tetejével. Amennyiben forrón szereti, akkor mikrohullámú sütőben, egyenként 15-20 másodpercig melegítse.

BLT SANDWICH
Hozzávalók:
sült szalonna (B= bacon), saláta (L= lettuce), paradicsom (T= tomato), majonéz, margarin, 2 szelet pirított kenyér

Elkészítése:
Az egyik pirítóst kend meg margarinnal, borítsd be a salátalevéllel, kenj rá majonézt, tegyél rá paradicsomszeleteket, arra a bacont, s az egészet fedd be a másik pirítóssal, amelynek az alját előzőleg vékonyan megkented majonézzel.

BOLGÁR SZENDVICS
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 150 g juhsajt, 2-3 evőkanál tejszín, só, bors, 1 késhegynyi édes pirospaprika, 8 db paprikával töltött olajbogyó, 4 szelet fehérkenyér, 30 g vaj, 0,5 piros húsú paprika, 0,5 zöld húsú paprika

Elkészítése:
A sütőt 210°C-ra előmelegítjük.
Megtisztítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.
A vöröshagymát felvágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Megmossuk, szárazra törölgetjük, és szeletekre vágjuk a paradicsomot.
A juhsajtot és tejszínt összekeverjük. Beletesszük a vöröshagymát és fokhagymát is, majd sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
Karikákra szeleteljük az olajbogyókat.
A kenyereket megkenjük vajjal, paradicsomkarikákat teszünk rá.
Rákenjük a sajtkrémet.
Olajbogyóval díszítjük, majd 12 percig sütjük.
Eközben a megmosott, magházuktól és ereiktől megtisztított paprikákat karikákra vágjuk.
A meleg szendvicseket tányérokra tesszük, paprikával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.