Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SZENDVICSEK 9.

2019.11.13

ELŐÉTELEK

BOLOGNAI TÖLTÖTT KIFLI
Hozzávalók:
4 db kifli, 12 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 2 gerezd fokhagyma, 3 g törött bors, 2 g kakukkfű, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 20 dkg főtt marhahús, 3 dkg paradicsompüré, 8 dkg reszelt sajt

Elkészítése:
A finomra vágott vöröshagymát az olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldségeket, sóval, zúzott fokhagymával, törött borssal, kakukkfűvel és vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Fedővel letakarva a zöldségeket puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a ledarált főtt marhahúst és a paradicsompürét.
Nem erős tűzön jól összeforraljuk.
A kifliket lapjával kettévágjuk, és az elkészített raguval megtöltjük.
Tetejét meghintjük reszelt sajttal, és a sütőben megpirítjuk.

BORFALAT
(WINEBURGERS)
Hozzávalók:
45 dkg darál marhahús, ízlés szerint só, őrölt bors, majoránna és oregánó, 2 dl testes vörösbor, 8 szelet ementáli sajt, 4 db puffancs

Elkészítése:
A darált húst kézzel alaposan dolgozza össze a fűszerekkel.
Formázzon belőle 8 egyforma gombócot, s azokat kissé lelapítva tegye a grillsütő rácsára. Mindkét oldalukat süsse 3-4 percig a forró, előmelegített sütőben.
Vegye ki a húspogácsákat és locsolja meg a vörösborral.
Közben a zsemlék vágott felületét pirítsa meg.
Tegyen rájuk egy-egy szelet sajtot, arra a húst, majd újabb 4-5 perc alatt melegítse át a szendvicseket.
Friss zöldséggel, melegen kínálja.

BORJÚSZEGY ROSTON
(BARBEUED BRISKET)
Hozzávalók:
45 dkg borjúszegy, 3 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 szelet zellergumó, 4 ek grillmártás, 2 kk füstízű só
Az összeállításhoz:
8 db zsemle, 4 mokkáskanálnyi csípős paprikakrém, 8 salátalevél, 8 mokkáskanál kapros majonéz

Elkészítése:
A zúzott fokhagymát, a reszelt fokhagymát és zellert keverje ki a grillmártással és a sóval.
Ezzel kenje be minden oldalról a borjúszegyet.
Letakarva legalább egy éjszakára tegye hűtőszekrénybe.
Másnap csepegtesse le a húst, és szorosan csomagolja be alufóliába.
Nagyon alacsony hőfokon süsse 3-4 órán keresztül a sütőben.
Hagyja teljesen kihűlni, és csak akkor csomagolja ki és szeletelje fel.
A zsömléket vágja félbe.
Tegyen egy-egy salátalevelet bele, arra hússzeletet.
Ízesítse a paprikakrémmel és a majonézzel.
Végül takarja be a zsemle másik felével a szendvicseket.
Hidegen kínálja.

BORSOS SÜLT
(PEPPERED STEAK SANDWICHES)
Hozzávalók:
60 dkg marhahús, 1 mokkáskanál őrölt bors, só, 1 franciakenyér, 2 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg rokfort sajt, 1 fej vöröshagyma, 2 szál friss rozmaring

Elkészítése:
Az egyben hagyott húst alaposan dörzsölje meg körben az őrölt borssal. Tegye félre pár órára. A kenyeret hosszában vágja félbe, majd azt rövidebb darabokra. Pirítsa világos barnára a szeleteket. Dörzsölje be a fokhagymával, és permetezze meg kevés olívaolajjal. Fektesse a húst felforrósított serpenyőbe, és hirtelen kapassa barnára minden oldaláról. Sózza meg, majd fedő alatt, saját levében párolja puhára.
Hagyja félig kihűlni, majd szeletelje fel.
Fektesse a szeleteket az előkészített kenyérre.
Szórja meg a durvára reszelt rokforttal, és így tálalja.

BÖJTÖS SZENDVICS
Elkészítése:
A vajat citromlével, fehérborral, felvágott kaporral és tárkonnyal simára keverjük, majd rákenjük a kenyérre.
Ecetes uborka-szeletekkel díszítjük.

BRUSCHETTA
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma vagy mogyoróhagyma, 1 csomó bazsalikom, 5 ek olívaolaj, 0,5 tk citromlé, 6 érett hosszúkás paradicsom, (kb. 350 g), só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 szelet kb. 2 cm vastag kenyér

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk.
A bazsalikomot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd nagyobb darabokra vágjuk.
Kisebb tálban 3 ek. olajat összekeverünk a hagymával, bazsalikommal és a citromlével. A paradicsomokat megmossuk, és szárazra töröljük, majd 5 mm-es kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk az olajos keverékhez.
Sóval, borssal ízesítjük, azután félrerakjuk.
Megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk a fokhagymagerezdeket. Serpenyőben közepes hőfokon felforrósítjuk a maradék 2 ek. olívaolajat, a fokhagymát 1 percig aranybarnára pirítjuk benne.
A fokhagymát kiszedjük az olajból. Megpirítjuk a kenyeret, 4 tányérra 2-2 szeletet teszünk.
Megkenjük a fokhagymás olajjal.
Szűrőkanálon lecsepegtetjük a paradicsomot, majd egyenletesen elosztjuk a kenyérszeleteken, és tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - SZENDVICSEK
Szerző:

Az angolszász recepteket fordította
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.