Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOS ELŐÉTELEK 15.

2019.05.14

ELŐÉTELEK

TOJÁSSAL TÖLTÖTT ZSEMLE
Hozzávalók:
Zsemle 6 db, tojás 6 db, zsír 25 dkg, morzsa 10 dkg, tojás 2 db, só 1 késh. Vaj 6 dkg, tejföl 3 dl.

Elkészítése: Középnagyságú zsemle tetejét levágjuk, és belét kiszedjük. Tojásban és morzsában forgatva, forró zsírban kisütjük. Majd tűzálló tálba tesszük, és minden zsemlébe egy-egy tojást ütünk.
Megsózzuk, és egy-egy darabka vajat teszünk rá.
Leöntjük tejföllel és pirított morzsával.
Sütőbe tesszük, míg felforr.

TOJÁSTEKERCS
Hozzávalók - Lepény:
tojás 6 db, zsír 5 dkg, só 1 késh.
Töltelék:
gomba 15 dkg, vaj 5 dg, hagyma 1/4 fej, petrezselyem 3 szál, tojás 3 db, bors, paprika, só 1 késhegynyi, metélőhagyma 1 kis csomó

Elkészítése:
Hat tojást egészben leütünk, és kis sóval jól felverünk. Ezalatt tepsibe zsírt teszünk, hogy jó forró legyen, ekkor a felvert tojást beleöntjük, és sülni hagyjuk. Ha megsült, tálra borítjuk, és megtöltjük a már előre elkészített gombával vagy velővel, melyet vajban petrezselyem zölddel, hagymával, borssal, sóval és tojással elkészítünk, illetve megpirítunk, vagy párolunk.
Azután felhajtjuk, tetejét paprikával és finomra vágott metélőhagymával megszórjuk.

TÖLTÖTT TOJÁS 01.
Hozzávalók:
4 db kemény tojás, 1 evőkanál apróra vágott garnélarák, 1 evőkanál salátaolaj, só, törött bors, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál majonéz, 1 db fejes saláta, finomra vágott snidling

Elkészítése:
A főtt tojást meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk, a sárgáját kivesszük, és apróra vágjuk, majd hozzátesszük a felaprított rákot, olajat, mustárt, majonézt, s megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük. Azután megtöltjük vele a tojásokat, és harminc percre, hidegre tesszük.
Végül alaposan megmosott és lecsepegtetett salátalevelekre rakjuk, megszórjuk finomra vágott snidlinggel és előételként tálaljuk.

TÖLTÖTT TOJÁS 02.
Hozzávalók:
8 tojás, 2 doboz májkrém, 15 dkg vaj, bors, 3 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, mustár, só, 1 citrom leve, 2 tojássárgájából majonéz.

Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Mindegyik tojást széltében kettévágjuk, kiskanállal kiemeljük a sárgájukat, majd az üres fehérjéket félretesszük. A tojássárgákat egy kivételével, villával apróra törjük, hozzáadjuk a májkrémet, a vajat, 1 evőkanál majonézt, és nagyon apróra vágott petrezselyemzöldet. Ízesítjük sóval, borssal, mustárral, esetleg majoránnával.
Megtöltjük a félbevágott fehérjéket, és ízlésesen a tálara helyezzük.
A két tojássárgájához cseppenként olajat adunk, bő adag majonézt keverünk belőle, és simára dolgozzuk egy keményre főtt tojássárgájával. felöntjük a tejföllel, kevés citromlével habosítjuk, majd a tálon lévő töltött tojásokra és közéjük öntjük.
A megmaradt tojásos krémet kenyérre kenhetjük, vagy vékonyra szeletelt gépsonkába töltjük, és fél tojások közé tesszük.
Díszíthetjük csemegeuborkával, színes kaliforniai paprikával, petrezselyemzölddel.
Behűtve tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - TOJÁSOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.