Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOS ELŐÉTELEK 17.

2019.07.21

ELŐÉTELEK

ZARAUZAI TÜKÖRTOJÁS
(HUEVOS A LA ZARAUZA)
Hozzávalók:
4 evőkanál olaj, 2 nagy szem burgonya, 4 szelet füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 1 cső pirosra színeződött zöldpaprika, 10 dkg spárga, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab (lehet fagyasztott vagy konzerv is), 4 szem paradicsom, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 4 tojás, 2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 1 dl víz, egy kevés só, törött bors

Elkészítése:
Nagyméretű serpenyőben, megmelegített olajban pirosra sütjük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát.
Habmerő kanállal kiszedjük, és félretesszük.
A visszamaradt olajba tesszük a vékonyra szeletelt sonkát, a vöröshagymát, a kimagozott, karikákra vágott zöldpaprikát.
Addig pároljuk, amíg a vöröshagyma áttetszővé nem válik.
Néhány percnyi különbséggel - aszerint, hogy mennyire zsengék a különféle zöldségek -, hozzáadjuk a vöröshagymához a 2-3 cm-es darabokra szeletelt zöldbabot, a spárgát, majd a zöldborsót, a meghámozott és szétnyomott paradicsomot, a paradicsomsűrítményt, és végül az elősütött burgonyát.
Ráöntjük a vizet, megsózzuk és megborsozzuk.
Gondosan összekeverjük.
Lefödve, takaréklángon főzzük 10 percig, néha megkeverve.
Egy cserép- vagy tűzálló tálat, esetleg négy kis tálat kiolajozunk, és beleöntjük a párolt zöldségeket, közepébe kis mélyedést, illetve a nagy tálon elosztva négy mélyedést készítünk, ezekbe öntjük az egész tojásokat.
Zöldpetrezselyemmel behintjük, és közepesen meleg sütőben sütjük, amíg a tojások fehérje át nem sül.

ZELLERKRÉMES TOJÁS
Elkészítése:
A héjában puhára főzött, meghámozott, áttört zellert tejszínnel és reszelt rokforttal habosra keverjük, sózzuk, borsozzuk, cseréptálkákba szedjük, 1-1 tojást ütünk a tetejükre, és addig sütjük, amíg a tojás megkocsonyásodik.
Pirospaprikával, petrezselyemmel meghintve előételként tálaljuk.

ZSIDÓ HAGYMÁS TOJÁS
Hozzávalók:
4 keményre főtt tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evőkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés őrölt bors

Elkészítése:
A tojást apró kockákra vágjuk, vagy sajtreszelőn lereszeljük.
A zsírban megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd belerakjuk az összetört csirkemájat.
Amikor a máj megsült, levesszük a tűzről, és jól összekeverjük a tojással.
Tálba tesszük, uborkával, paradicsommal díszítjük.

Forrás:
ELŐÉTELEK - TOJÁSOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.