Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK 1

2018.10.08

ELŐÉTELEK

ARAB SÜLT TÖK
Hozzávalók:
1 kg sütőtök, só, 5 dkg vaj, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg pikáns lekvár (ribiszke, málna, vérszilva stb.)

Elkészítése:
A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, húsát fél centi vastag cikkekre vágjuk, besózzuk, és állni hagyjuk. Azután a vajon fedő alatt puhára pároljuk, majd forró tálra rakjuk. A citrom levét az áttört fokhagymával simára keverjük, és minden tökszelet oldalára egy-egy cseppnyit kenünk belőle. a lekvárt-vérszilvát, ribiszkét- megforrósítjuk, és a tökre öntjük.
Előételnek éppúgy adhatjuk, mint sült húsokhoz különleges köretként.

ARTICSÓKA HAB
Elkészítése:
2 nagy articsókát megtisztítunk, citrommal bedörzsöljük, majd megfőzzük. Ha kész összetörjük, hozzáadunk 1 dl tejszínt, 3 tojást, ki olíva olajat, sót, borsot. Jól összekeverjük, formába töltjük, és forró vízbe állítva a formákat megfőzzük.
Sok zöldséggel tálaljuk.

ARTICSÓKA RAVIGOTE SZÓSSZAL
Elkészítése:
4 articsókát megtisztítunk: a tetejét levágjuk, és a leveleket felénél szintén levágjuk. A szár végét levágjuk és megtisztítjuk a maradékot. Forró, sós vízben 40 percig főzzük, kis súllyal a tetején, hogy a víz alatt maradjon. Hideg vízbe szedjük. Kiszedjük a közepét és kikaparjuk a maradékot. 4 részbe vágjuk, és tányérra tesszük.
Ravigote szósz:
1/2 lila hagymát felvágunk. Adunk hozzá ízlés szerint kis kapri bogyót, tárkonyt, ecetet, olajat, sót, borsot.
A szószt az articsóka közepébe öntjük.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.