Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK 3

2019.01.21

ELŐÉTELEK

FÁCÁNOS KÁPOSZTA (CHOUCROUTE AU FAISAN)
Elkészítése:
Porcukrot pirítsunk meg zsírban világosbarnára, adjunk hozzá finomra vágott hagymát, és pirítsuk néhány percig. Tegyünk hozzá egy tányérnyi hordós káposztát és sót, locsoljuk meg kevés tejfellel, s levessel. Ez alatt süssünk meg félig 2 darab öreg fácánt, daraboljuk fel egyenlően és tegyük a káposztához, fedő alatt pároljuk, párolás közben kevés tejfellel és levessel öntözgetjük. Ha a fácánok megpuhultak, kiszedjük és rendezzük széles formába oly módon, hogy egy rend káposzta után egy rend fácán kerüljön s folytassuk ezt, míg a forma megtelik.
Öntözzük meg tejfellel. Azután pár percre tegyük a sütőbe.
Borítsuk főzelékes tálra s előételnek vagy főzeléknek tálaljuk fel.

FOKHAGYMAKRÉM
Hozzávalók:
1 kis konzerv szardellafilé (én olajos heringet használok, de kiveszem a gerincét), 30 fokhagymagerezd, 1 csomó petrezselyem, 2 evőkanál lágy vaj, 5 evőkanál olívaolaj, kevéske olaj a sütéshez

Elkészítése:
Csepegtessük le a szardellafilét (olajos heringet), villával törjük péppé. 15 fokhagymagerezdet áttörünk, a petrezselyem leveleket letépkedjük, és egészen apróra vagdaljuk.
Ezt az egészet összekeverjük, majd olívaolajjal és vajjal krémes pasztává dolgozzuk.
A megmaradt 15 fokhagymagerezdet nagyobb darabokra vágjuk. Forrósítsunk kevés olívaolajat egy serpenyőben, és a fokhagymadarabkákat kicsit pirítsuk meg benne, majd keverjük a pasztába.
A fokhagymakrémet előételként vagy bor mellé is kínálhatjuk.
A legfinomabb pirítósra, vagy pirított baguette szeletekre kenve.
Testes vörösborral kínáljuk.

FOKHAGYMÁS KÁPOSZTA (COL HIRVIENDO)
Hozzávalók:
4 evőkanál olaj, 1 kis fej káposzta, 4 gerezd fokhagyma, egy kevés só

Elkészítése:
Az olajat lábasban megmelegítjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, és takaréklángon, állandóan keverve pároljuk anélkül, hogy színét elveszítené. Hozzátesszük a vékony metéltre vágott káposztát, és alaposan elvegyítjük az olajjal. Megsózzuk, egy kevés vizet öntünk rá, hogy a káposzta le ne égjen.
Lefödve 5-10 percig pároljuk, ez alatt a káposzta megpuhul, de azért kissé még ropogós marad.
Azonnal tálaljuk, önálló fogásként.

GÖRÖG STÍLUSÚ VEGETÁRIÁNUS MEZZE (ANGOL-GÖRÖG - PADLIZSÁNOS MÁRTOGATÓ)
Hozzávalók:
1 kis padlizsán, 1 ek olíva olaj, 2 gerezd összetört fokhagyma, 2 ek aprított koriander,1/2 citrom leve, néhány csepp Tabasco, paprika por, egy kis pita kenyér

Elkészítése:
A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Tegyük a padlizsánt egy sütőlapon a sütőbe, és süssük a középső részen 15 percig, amíg a bőr feketés és a belseje puha nem lesz. Vegyük ki a sütőből, vágjuk félbe, szedjük ki a belét és tegyük mixerbe. Pürézzük össze. Adjuk hozzá az olajat, fokhagymát, koriandert, citromlevet,
Tabascot és a fűszereket.
Jó keverjük össze, tegyük tálkába és szórjuk meg paprikával.
A pita kenyeret pirítsuk meg és vágjuk szeletekre.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.