Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK 12.

2020.02.14

ELŐÉTELEK

SPÁRGA CSŐBEN SÜTVE
Hozzávalók:
Spárga 1 kg, vaj 10 dkg, tejföl 4 dl, morzsa 1 ek só 1 késh

Elkészítése:
A spárgát megmossuk, és csomós végét levágjuk.
Ügyeljünk a spárgára, hogy vén ne legyen, mert akkor keserű.
Csomóra összekötjük, és sós vízben kifőzzük.
Ha puha, kiszedjük, szétborítva tálra rakjuk, és leöntjük bőven tejföllel, megszórjuk morzsával, és sütőbe tesszük.
Ezt is készíthetjük úgy, mint a karfiolt, tejfel nélkül, csak forró vajjal.

SPÁRGA FÖLDIMOGYORÓVAL
BRAZÍLIA
Hozzávalók:
0,5 kg spárga 4-5 cm-es darabokra vágva, sós vízben megfőzve, 3 ek olvasztott vaj, 3 ek darált földimogyoró, só, késhegynyi cayenne-i bors, 0,5 csésze fehér mártás, 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:
Kenjünk ki egy tűzálló tálat fél ek vajjal, tegyünk az aljára 1 sor spárgát, szórjuk be mogyoróval, cayenne-i borssal, sóval.
Öntsük le a megmaradt vaj felével. Ismételjük, míg elfogy a hozzávaló.
A tetejére fehér mártás kerüljön, arra pedig a zsemlemorzsa.
Forró sütőben süssük aranysárgára. Forrón tálaljuk!

SPÁRGA KOCH
Hozzávalók:
Tojás 6 db, vaj 3 dkg, liszt 12 dkg, spárga 0.5 kg, vaj 3 dkg, só 1 késhegynyi

Elkészítése:
Hat tojássárgáját egy kanál vajjal habosra keverünk, pici sót, lisztet, apróra vágott ujjnyi hosszú főtt spárgát teszünk bele.
Végre a 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük.
Tálaláskor forró vajjal leöntjük. Puding-formában, melyet vajjal jól kikenünk, főzzük meg.
Forró vízzel telt nagyobb edénybe tesszük a formát, és egy óráig állandóan kell forrnia, míg tálalunk.

SPÁRGA RAKOTTAS
Hozzávalók:
8 szelet zsúrkenyér, fél kg spárga, 2 dkg vaj, 8 tojás, 2 evőkanál olaj, só

Elkészítése:
A megtisztított, 5 cm hosszúra felvágott spárgát sós, enyhén cukros vízben, megfőzzük, és a levétől leszűrve, a forró vajban megforgatjuk.
A pirított kenyérkéket forró tálra egymás mellé helyezzük, mindegyiket befedjük párhuzamosan fektetett vajas spárgával, és 1-1 tükörtojást csúsztatunk a tetejére.
Azonnal tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.