Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK 5

2019.03.25

ELŐÉTELEK

KARFIOL VAJJAL
Hozzávalók:
Karfiol 1 kg, vaj 20 dkg, zsemlemorzsa 3 ek só 1 késh.

Elkészítése:
Szépen megmosott karfiolt egészben, sós vízben megfőzünk, azután levét lecsurgatjuk. Abba a tálba tesszük, amelyen tálalni akarjuk, és forró vajjal leöntjük, zsemlemorzsával meghintjük, és 1/4 órára sütőbe tesszük, közepes tűznél megpirul.

KÁPOSZTA-ROLÁD
Hozzávalók:
8 db savanyú-káposzta-levél, 25 dkg marhabélszín, ízlés szerint só, törött fekete bors, reszelt vöröshagyma, pirospaprika, zúzott fokhagyma, 1 evőkanál majonéz, 1 evőkanál vörösbor

Elkészítése:
A savanyú-káposztalevél vastag erezetét úgy vágjuk le, hogy a levél ne szakadjon ki. A bélszínt megmossuk, letörölgetjük, majd háromszor ledaráljuk. Összekeverjük a fűszerekkel, a majonézzel, a vörösborral, és a krémet rákenjük a káposztalevelekre. Olyan szorosan felcsavarjuk, amennyire csak lehetséges, és tálra téve 1 napra jégbe hűtjük. Tálalás előtt a tekercset vékony karikákra felvágva kínáljuk. Adhatunk mellé tartármártást is.

KESUDIÓ-CURRY (INDIA)
Hozzávalók:
25 dkg nem sózott kesudió, 3 ek olaj, diónyi friss gyömbér lereszelve, 2 hagyma finomra vágva, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1 ek mák, 3 nagy hámozott paradicsom felkockázva, 4.5 dl kókusztej, só, 2 ek friss mentalevél

Elkészítése:
Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat, megpirítjuk rajta a kesut és félretesszük. A gyömbért, a fokhagymát, a mákot és a sót a mozsárban péppé zúzzuk. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, és a fűszeres pépet 2-3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, a kesut és a kókusztejet, és fedő nélkül addig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. A kész curryt meghintjük a mentával.

KIRÁNTOTT KARFIOL 01.
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 2 tojás, liszt, morzsa

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben nem túl puhára főzzük, nehogy szétessen. Leszűrve, a levét jól lecsurgatjuk, lisztbe, tojásba, morzsába mártva, kirántjuk. Burgonyával és tartármártással kiadós, önálló fogás.

KIRÁNTOTT KARFIOL 02.
Hozzávalók:
Karfiol 1 kg, tejföl 4 dl, tojás 3 db, morzsa 15 dkg, liszt 3 dkg, só 2 késh., zsír 25 dkg

Elkészítése:
A karfiolt szépen megmossuk, egészben feltesszük sós vízbe főni, ha puha kivesszük, lecsurgatjuk, azután morzsába hengergetjük, és forró zsírban kisütjük, mély tálba tesszük, és bőven tejföllel leöntjük, sütőbe tesszük, hogy tálalásig meleg legyen, de nem sütjük.

KIRÁNTOTT KELKÁPOSZTA
Hozzávalók:
Fejes, érett kel 1 kg

Elkészítése:
Egészen úgy készül, mint a fentebb leírt kirántott karfiol.

KIS KUKORICALEPÉNY SAJTTAL (TACOS DE QUESO)
Hozzávalók:
25 dkg reszelt sajt, 1 csésze ketchup, 3 ek csípős paprikakrém, 1 késhegynyi fokhagymasó, 12 db forró kukoricalepény

Elkészítése:
Keverjük össze a ketchupot, paprikakrémet, fokhagyma sót. Melegítsük meg. Kenjük be vele a lepényeket, szórjuk be sajttal. Tegyünk 1-1 lepényt egymásra.
Melegített tányéron kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ZÖLDSÉGES ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.