Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK 6.

2019.06.30

FAGYLATOK, JÉGKRÉMEK PARFÉK KÖNYVE

CITROMFAGYLALT 02.
Hozzávalók:
3 db citrom leve és héja, 18 dkg porcukor, 4 dl tej, csipet só

Elkészítése:
A citromlét a cukorral és a reszelt citromhéjjal egy pillanatig forralom, majd hagyom kihűlni.
Apránként hozzákeverem a tejhez és fagyasztom.

CITROMFAGYLALT 03.
Hozzávalók kb.
1/2 kg-hoz: 60 dkg citrom, 1 narancs, 10 dkg kristálycukor, 10 db kockacukor, 2,5 dl tejszín
Elkészítési idő:
1 óra + a fagyasztás

Elkészítése:
A citromot alaposan megmossuk, megszárítjuk és ledörzsöljük rajta a kockacukrot.
Kinyomjuk a citrom és a narancs levét, fém szűrőkanálon átszűrjük, és fazékba öntjük.
A kockacukrot és a kristálycukrot is beletesszük, a tűzre tesszük, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen felolvad.
Ezután levesszük a tűzről a szirupot, és 1/2 órán át hűtőszekrényben hűtjük.
Lazán felverjük a habot, majd finoman elvegyítjük a citromsziruppal.
A keveréket fagylaltgépbe töltjük, és a gép előírása szerint fagyasztjuk.
Hűtőszekrénymódszer:
A fentiek szerint elkészítjük a keveréket, és hagyjuk kihűlni.
Elektromos habverővel 20-30 másodpercig keverjük (kézzel min. 1 percig).
A keveréket fém jégtartóba öntjük, és több mint 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, amíg jól megfagy.
Ismét 20-30 másodpercig verjük fel elektromos habverővel (kézzel min. 1 percig).
A keveréket visszaöntjük a jégtartóba, és a kívánt állag eléréséig (kb. 1 óra) a mélyhűtőben tartjuk.

CITROMFAGYLALT 04.
Elkészítése:
1/2 liter tejes tejszínt 15 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával felforralunk. Kihűlve 4 citrom levét hozzáadjuk, leszűrjük, fagyasztjuk.
Narancsból is ugyanígy készül.

CITROMFAGYLALT 05.
Hozzávalók:
2 pohár kefir, 1 citrom, 3 evőkanál porcukor

Elkészítése:
A citrom héját lereszeljük, levét kinyomjuk, és hozzákeverjük a cukrot és a kefirt.
A mélyhűtőben megfagyasztjuk.
Fogyasztás előtt kanállal megkeverjük, hogy könnyebb legyen adagolni.

CITROMFAGYLALT 06.
Hozzávalók:
Tojássárgája 4 db, porcukor 33 dkg, citrom 2 db, tejszín 0.5 l

Elkészítése:
Négy egész tojást 33 dkg porcukorral, 2 citrom héjával habosra keverünk, teszünk bele fél l tejszínt, felforraljuk, s addig keverjük, míg kihűl, azután a fagylaltgépbe tesszük.
Tejszínhabbal tálaljuk.

CITROMFAGYLALT 07.
Hozzávalók:
Cukor 45 dkg, citrom 3 db, tejszín 2.5 dl, cukor 3 dkg

Elkészítése:
Negyvenöt dkg cukrot, 3 citrom héját és levét 8 dl vízzel a tűzre teszünk, ha olvadt, szitán átszűrjük.
Ha teljesen kihűlt, 2.5 dl tejszínből, amelybe 3 dkg cukrot kevertünk, kemény habot verünk, azután a keveréket hozzáöntve, a fagylaltgépbe tesszük és fagyasztjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.