Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK 7.

2019.07.18

FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK

GYÜMÖLCSSALÁTÁS FAGYLALT
Hozzávalók személyenként:
2 gombóc túrófagylalt, 2 gombóc eperfagylalt, 10 dkg vegyes gyümölcs, 1 evőkanál Triple sec likőr, 1 evőkanál málnaszörp, 2 evőkanál tejszínhab, 1 teáskanál darált dió vagy mogyoró, 1 teáskanál citromlé

Elkészítése:
Az előzőleg jól lehűtött poharak aljára rakjuk a tisztított, kimagozott, nagyon apró kockákra vágott gyümölcs felét.
A citromlével, málnaszörppel elkevert likőr felével meglocsoljuk, majd elosztjuk rajta a fagylaltot, amit tejszínhabbal feldíszítünk.
A darált dióval meghintjük, végül a maradék gyümölcsöt és a likőrt is rátesszük.
Azonnal tálaljuk.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc

 

 

GYÜMÖLCSRIZS-FAGYLALTKEHELY
Hozzávalók:
40 dkg narancsos-kókuszos rizsfagylalt, 2 dl tejszín, 15 dkg friss vagy befőtt gyümölcs, 2 evőkanál narancsszörp, 10 dkg mazsola, 0,5 dl rum, 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, szárát leszedjük, és kis lábosba szórjuk.
Ráöntjük a rumot, a citromlevet és annyi vizet, hogy a folyadék éppen csak elfedje a gyümölcsöt.
Fedőt teszünk rá, és felforraljuk.
A lángról azonnal lehúzzuk, és befedve hagyjuk kihűlni.
Talpas poharakat vagy kompótos tálkákat a hűtőszekrényben jól lehűtünk.
A pohár aljára teszünk egy réteg rizsfagylaltot, erre rászórunk a megduzzadt mazsolából, majd újabb réteg fagylaltot rakunk rá.
A rétegezést tejszínhabbal folytatjuk, amire apróra darabolt gyümölcsöt és tejszínhabot rakunk, végül pedig narancsszörpöt öntünk.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc

JOGHURTOS MEGGYKEHELY
Hozzávalók:
4 pohár meggyes joghurt, 240 g meggy, 40 g porcukor, 0.8 dl cherry brandy, 2 dl tejszín

Elkészítése:
Üvegtálba öntjük a joghurtot, hozzáadjuk a cukor 2/3 részét, a likőrt, és jól elkeverjük.
Hűtőszekrényben legalább egy óráig lehűtjük.
A maradék cukorral és kevés vízzel a kimagozott meggyet félpuhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, kihűtjük, majd belekeverjük a hűtött joghurtba.
Előhűtött poharakba adagoljuk, tejszínhabbal és meggyel díszítjük.

KÉPVISELŐFÁNK-BOMBA
Hozzávalók:
4 nagy, töltetlen képviselőfánk tésztakehely, 25 dkg csokoládéfagylalt, 4 adag rumos csokoládémártás, 2 dl tejszín

Elkészítése:
A tejszínből kemény habot verünk.
A félbevágott, üreges fánkokat megtöltjük a csokoládéfagylalttal, és a tejszínhab felét ráhalmozzuk a fagylaltra.
Ráillesztjük a tésztakehely tetejét, a "kalapokat", majd a maradék tejszínhabot is rákenjük a tészta tetejére.
A megtöltött bombákat papírtálcára rakjuk, folpack fóliával beborítjuk, és azonnal betesszük a mélyhűtőbe.
Ha teljesen megfagyott, illetve tálalni szeretnénk, akkor a mélyhűtőből kivesszük, desszertes tálkákra helyezzük, és leöntjük az előre elkészített csokoládémártással.
Kb. 15 perc múlva fogyasztható.
Csokoládéfagylalt helyett gyümölcsfagylalttal is tölthető, de akkor gyümölcsmártással locsoljuk meg.
Előkészítési ideje: kb. 20 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.