Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK 9.

2019.08.12

FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK

MÁKFAGYLALT-KEHELY
Hozzávalók:
60 dkg vásárolt mákfagylalt, 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 1 kisebb sárgadinnye, babapiskóta

Elkészítése:
A mákfagylaltot előhűtött kelyhekbe tesszük.
Cukrozott tejszínhabbal körbespricceljük.
Karalábévájóval a sárgadinnyéből kis gömböket formázunk és azzal, valamint csokoládéba mártott babapiskótákkal díszítjük.

 

 

MÁLNAFAGYLALT-KEHELY
Hozzávalók:
60 dkg málnafagylalt, 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 16 szem málna, 2 kávéskanál gyöngycukor, 8 babapiskóta

Elkészítése:
A málnafagylaltot előhűtött kelyhekbe tesszük.
A cukrozott tejszínhabbal az üreges felületeket kitöltjük, és málnaszemekkel díszítjük.
Gyöngycukorral megszórjuk.
Babapiskótát adunk mellé.

MENTAFAGYLALT-KEHELY
Hozzávalók:
60 dkg (12 gombóc) vásárolt mentafagylalt, 4 kávéskanál vágott, pörkölt mogyoró, 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 16 szem málna

Elkészítése:
A fagylaltot előhűtött kelyhekbe tesszük.
Cukrozott tejszínhabbal, vágott pörkölt mogyoróval és málnaszemekkel díszítjük.

ŐSZIBARACKFAGYLALT-KEHELY
Hozzávalók:
60 dkg őszibarackfagylalt, 20 dkg cukrozott gyümölcs (zölddió, cseresznye, licsi), 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 2 kávéskanál csokoládédara

Elkészítése:
Az őszibarackfagylaltot előhűtött kelyhekbe tesszük.
Cukrozott tejszínhabbal körítjük, cukrozott, vegyes gyümölcsökkel díszítjük.
Végül csokoládédarával megszórjuk.

PECHE - MELBA
Hozzávalók:
60 dkg vaníliafagylalt, 2 nyers vagy 4 felezett őszibarackbefőtt, 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 3 cl vanílialikőr, 4 kávéskanál finomra vágott, pörkölt mandula

Elkészítése:
A vaníliafagylaltot az előhűtött kehelybe tesszük, ráhelyezzük a félbevágott őszibarackot, vanílialikőrrel meglocsoljuk, cukrozott tejszínhabbal és vágott, pörkölt mandulával díszítjük.

PISZTÁCIAFAGYLALT-KEHELY
Hozzávalók:
60 dkg vásárolt pisztáciafagylalt, 4 evőkanál cukrozott tejszínhab, 8 cukrozott zöld dió, 8 szem málna, 8 pörkölt mandula, 4 holipni ostya

Elkészítése:
A pisztáciafagylaltot előhűtött kelyhekbe tesszük.
Cukrozott tejszínhabbal a kelyhet körbespricceljük.
Félbevágott, cukrozott zöld dióval, pörkölt mandulával, valamint a málnaszemekkel és egy holipni ostyával díszítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.