Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE 3.

2017.05.27

FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE

AKÁCMÉZES NARANCSFAGYLALT
Hozzávalók 6 személyre:
4 narancs, 2.5 dl tejszín, 4,5 dl joghurt, 6 evőkanál akácméz, durvára vágott pisztácia

Elkészítése:
A narancsokat megmossuk, és háromnak a héját lereszeljük. A félig felvert tejszínben elvegyítjük a joghurtot és a reszelt narancshéjat, majd hozzáadunk 4 evőkanál mézet. Fémtálba töltjük, és 4-5 órára a mélyhűtőbe tesszük. Közben többször alaposan megkeverjük, végül teljesen keményre megfagyasztjuk. A megmaradt narancs lehámozott héját keskeny csíkokra vágjuk, kipréselt levét a maradék mézzel elkeverjük. A narancsokról a fehér héjat teljesen eltávolítjuk. A hártyából kiemelt gerezdeket 4 kistányéron elosztjuk, majd a mézes öntettel meglocsoljuk. Minden tányérra 2 gombóc fagylaltot adagolunk, és narancshéjjal díszítjük. A narancsgerezdeket megszórjuk pisztáciával. Elkészítési idő kb. 5 óra

 

ANANÁSZFAGYLALT
Hozzávalók:
3 dl tejszín, 1 kis doboz lecsöpögtetett ananászkonzerv, 1,5 dl ananászlé, 5 dkg porcukor, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi só

Elkészítése:
Turmixgép poharába tesszük az ananászdarabkákat. Rászórjuk a sót és a cukrot, majd a citromlével megöntözve pépesre zúzzuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, valamint az ananászlevet, és addig keverjük, amíg habos, egynemű masszát nem kapunk.
A fagylaltgép tartályába beöntjük és megfagyasztjuk.
(Cukor helyett kevés mézzel is készíthetjük, de arra vigyázzunk, hogy ne édesítsük túlságosan, mert pikánsnak kell lennie.) Előkészítési ideje: kb. 15 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FAGYLALTOK, JÉGKRÉMEK, PARFÉK KÖNYVE
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.