CICEGÉTŐL A TÓCSNIIG 11.

Tojás rösti
Hozzávalók:
4 szelet fehér kenyér, diónyi margarin, 2 tojás, 2 evőkanál tej, csipetnyi só, őrölt szerecsendió.
Elkészítés:
A felvert tojásokat a tejjel habosra verjük és sóval, meg szerecsendióval ízesítjük.
A kenyérszeleteket vékony csíkokra vágjuk, és a margarinban állandó rázogatás közben aranysárgára sütjük.
Ezután a tojásmasszát a megpirított kenyérre öntjük, és sütőlapáttal meg- megemelve addig sütjük, amíg a tojás meg nem kocsonyásodik.
Azonnal fogyaszthatjuk.

Virslis rösti
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya, 8 dkg vaj, 5 evőkanál olaj, 10 dkg virsli, só
Elkészítése:
Miután a burgonyát az alaprecept szerint ropogósra sütöttük, hozzáadjuk a nagyon vékony karikákra vágott virslit, pirítjuk néhány percig, majd átforgatva frissen tálaljuk.

Winzer rösti
Amikor ezt, a szépen megsült röstit megszórom sült húsos szalonna kockákkal, és befedem sajttal, ami ráolvad.
Csak frissen finom, és egyszerre több serpenyőben javasolt készíteni


FALUSI GASZTROANZIX - CICEGÉTŐL A TÓCSNIIG
Szerző:


