Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK BROKKOLIBÓL 4.

2019.05.19

FŐZELÉKEK KÖNYVE

BROKKOLI FŐZELÉK 05.
Hozzávalók: 4-5 brokkoli rózsa, 1 krumpli, kömény, cukor, tej vagy tejszín, citromlé, só

Elkészítése: 4-5 brokkoli rózsát 1 krumplival, köménnyel, csipetnyi sóval, cukorral ízesített vízben puhára párolunk.
Tejjel (piciknek anyatejjel vagy tápszerrel) tejszínnel, pár csepp citromlével pépesítjük.

 

 

BROKKOLI FŐZELÉK 06.
Hozzávalók:
mélyhűtött brokkoli 300 g, joghurt 50 g, só, ételízesítő, fokhagyma

Elkészítése:
Friss brokkoliból a legfinomabb, de fagyasztottból is jót készíthetünk. Ételízesítővel, sóval, fokhagymával puhára főzzük. Ha puha, felét kivesszük és félretesszük, az edényben maradt brokkolit pedig össze turmixoljuk.
A joghurttal együtt visszaforraljuk, és ekkor hozzáadjuk a félretett, puha és megfőtt brokkolit is.
Ha esetleg még sűríteni kellene, kevés zabkorpával ezt is megtehetjük.

BROKKOLI FŐZELÉK TEJFELESEN - DÉLVIDÉK
Hozzávalók:
2 fej brokkoli, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál liszt és finomra vágott petrezselyem, citromlé, vaj, őrölt bors, só

Elkészítése:
A brokkoli főzelékhez az egész brokkoli fejet felhasználjuk. A rózsákat leszedjük, a szárat meghámozzuk, és a leveleket metéltre vágjuk. A feldarabolt brokkoliszárat annyi vízbe tesszük, amennyi ellepi, hozzáadjuk a leveskockát, és félpuhára főzzük. Beletesszük a brokkolirózsákat, sózzuk, és együtt ropogósan puhára főzzük. Közben a leveleket egy serpenyőben kevés felolvasztott vajban átforgatjuk, és a főzés vége felé a főzelékhez adjuk. Világos, vajas rántást készítünk, megszórjuk petrezselyemmel. és besűrítjük vele a főzeléket.
Hozzákeverjük a tejfölt, egyet forralunk rajta.
Sózzuk, borsozzuk, és kevés citromlével savanyítjuk.

Forrás:
FŐZELÉKEK LEXIKONJA - A BROKKOLI
Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - BROKKOLI
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.