Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FŐZELÉKEK CÉKLÁBÓL 3

2020.03.13

ZÖLDSÉGEK LEXIKONJA

TEJSZÍNES CÉKLAFŐZELÉK
Elkészítése:
20 dkg durvára reszelt céklát főzőedénybe teszünk, és az azt ellepő vízben, ízlés szerint sóval, 1 mokkáskanál tejszínes tormával fűszerezzük. Kb. 30 perc alatt készre főzzük, majd behabarjuk 0, 5 dl 10%-os tejszínben elkevert 1 teáskanál teljes kiőrlésű liszttel.
Melegen fogyasztjuk.

TÚRÓS CÉKLAFŐZELÉK
Hozzávalók:
25 dkg cékla, 1 csomag zöldség, só, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál tejpor, 5 dkg tehéntúró, citrom, kefir

Elkészítése:
Az apróra vágott vegyes zöldségből sóval egyszerű zöldséglevest főzünk.
A megtisztított, vékony metéltre vágott céklát annyi zöldség lében főzzük, amennyi ellepi.
Ha megpuhult a cékla, hozzákeverjük a tejjel simára kevert tejport és tehéntúrót.
Folytonos keverés közben takaréklángon felforraljuk.
Tálalás előtt ízesíthetjük egy kevés citromlével.
A tányéron vagy a tálban meglocsoljuk 2 evőkanál kefirrel is.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - FŐZELÉKEK CÉKLÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.