Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KUKORICAFŐZELÉKEK

2019.05.06

FŐZELÉKEK KÖNYVE

KUKORICAFŐZELÉK
Hozzávalók:
50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, őrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem)

Elkészítése:
A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha gyorsfagyasztott kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzerv, gyorsfagyasztott kukoricával:

SVÁJCI KUKORICAFŐZELÉK 01.
Elkészítése:
2 db sárgarépát megtisztítunk, és fedő alatt, 1 kk vajon pároljuk. 2 kg paradicsomot meghámozunk, majd kockákra vágunk, és a sárgarépához adjuk.

Megszórjuk 2 ek liszttel, és belekeverünk 1 pohár tejszínt. Hozzáadunk 1 doboz konzerv vagy 1 csomag mirelit kukoricát, továbbá kevés sót, csipetnyi cukrot és ételízesítőt. Az egészet lassú tűzön felfőzzük.
Feltéttel tálaljuk.

SVÁJCI KUKORICAFŐZELÉK 02.
Hozzávalók:
1 doboz konzerv vagy egy csomag mirelit kukorica, fél kg paradicsom, 2 db sárgarépa, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só, 2 evőkanál liszt, 1 pohár tejszín

Elkészítése:
A sárgarépát megtisztítjuk, és fedő alatt pároljuk a vajon. A paradicsom héját lehúzzuk és kockákra vágjuk, majd a sárgarépához adjuk. Megszórjuk a liszttel és belekeverjük a tejszínt.
Hozzáadjuk a kukoricát, a fűszereket, és lassú tűzön felfőzzük.
Feltéttel tálaljuk.

Forrás:
FŐZELÉKEK KÖNYVE - KUKORICAFŐZELÉKEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.